TvObzor
PICKBOX: NOVA SERIJA “AMERIČKA GOTIKA”

Priča o ubojici sa srebrnim zvonom
Objavljeno 23. rujna, 2016.
Serija je dobila ime po poznatoj slici Granta Wooda, a u fokusu ima bogatu bostonsku obitelj koja u ormaru skriva mnoštvo kostura

Misteriji su superstvar, svatko ih voli, a serija koja je upravo stigla na Pickbox jedna je od boljih toga žanra koje ćete pogledati ove godine. “Američka gotika” dobila je ime po poznatoj slici Granta Wooda, a u fokusu ima bogatu bostonsku obitelj koja u ormaru skriva više kostura nego bi se ikada reklo kada se baci oko na njihovu raskošnu vilu, fine manire, eleganciju, uspješnu kćer koja se natječe za mjesto gradonačelnice…

Sve počinje urušavanjem betona u tunelu i pronalaskom remena kojim je nepoznati ubojica udavio jednu od svojih žrtava.

Misterij srebrnog zvona

Zločini se događaju svugdje, ali savršeni zločini počinjeni na maštovit način, i to s malim suvenirom ostavljenim pokraj tijela, uvijek zagolicaju maštu javnosti i popune stupce novina. Serijski ubojica iz Bostona iza sebe ima desetak žrtava, sve članovi bostonske elite ubijeni na različit način, a pokraj svakoga je, osim otisaka, ostavljeno malo srebrno zvonce. Čudna stvarčica, besmislena, a opet intrigira i postavlja pitanja: Tko? Zašto?

Događaji upućuju na imućnu obitelj Hawthorne, a prvotni šok da je tako nešto uopće moguće u njihovoj obitelji, zamijenit će 13 veličanstveno izvedenih epizoda o sumnjama, manipulaciji i zauvijek izgubljenom povjerenju.

Tko je ubojica?

Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, a sve nesretne… Dalje znate, a jasno vam je da ovo baš i nije jedna od sretnih obitelji. Jer da su članovi obitelji Hawthorne sretni, sigurno ne bismo gledali ovaj sjajni misterij i tražili ubojicu među njihovim redovima. Je li to tata Mitch koji ima srčani udar kada iskrsne onaj nesretni remen? Je li to mama Madeline, žena zaleđenog lica i najvećeg autoriteta u kući? Je li Garreth, crna ovca i čudni tip koji već četrnaest godina živi na nekom dalekom mjestu i ne komunicira s obitelji? Tu su manje izgledni sumnjivci Cam, Tessa i Alison, ali u ovakvim stvarima nikada se ne zna. Osoba na koju prvo padne sumnja najčešće nije počinitelj. Pa tko je onda?

Svijet spletki tajnovitosti i crnila

Vjerojatno je klišej tako nešto reći, ali ova serija će vas doslovce prikovati za krevet i gledat ćete je do zore. A ako vas ujutro čeka posao ili škola, onda vjerojatno nećete, nego ćete se sljedeću večer vratiti po još. Jer ova serija posjeduje fantastičnu moć da vas usiše u kozmos svojih spletki, tajnovitosti, zaokreta i crnila.

Autorica serije je Corine Brinkerhoff, producentica “Dobre žene” i “Djevice Jane”. Od poznatih faca tu je Antony Starr iz serije “Banshee”, Justin Chatwin iz serije “Besramnici”, nominirana za Oscara Virginia Madsen te Juliet Rylance koja je relativno nova u svijetu glume, ali je bila sjajna u “The Knicku” Stevena Soderbergha.

Foto: PICKBOX
Možda ste propustili...

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike