Osijek
NAJAVA VRUĆEG VIKENDA

Poziv za oproštaj od kupališne sezone na Kopiki
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.
Na Kopiki je bilo mnogo infrastrukturnih zahvata i poboljšanja, a ponuda aktivnosti nikad nije bila sadržajnija

Posljednji vikend u kolovozu, prema najavama vremenskih prognostičara, ipak će ponuditi pravi ljetni ugođaj. Ujedno, posljednja je to prilika za odlazak na Kopiku i uživanje u svemu što ona pruža. Iz Športskih objekata stoga poziv na oproštaj od kupališne sezone na otvorenim bazenima.

- Ovo je ljeto doista bilo neobično, pokazalo je dva lica. U vrućem početku sezone, koja je potrajala sve do sredine srpnja, bilježili smo rekordnu posjećenost na našim bazenima. Nažalost, od tada pa sve do prošlog vikenda vrijeme je pokazalo svoju drugu stranu. Umjesto, kao obično, pune Kopike, mi smo bili gotovo bez kupača. I to isključivo zbog neodgovarajućih vremenskih uvjeta. No sada je prilika da se zajedno oprostimo od sezone kupanja - poziva Stjepan Čuraj, direktor Športskih objekata, tvrtke koja upravlja Copacabanom, koja je, još uvijek, najveći otvoreni kupališni kompleks u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Žal je to veći što je ove sezone na Kopiki bilo mnogo infrastruktrurnih zahvata i poboljšanja, a ponuda aktivnosti nikad nije bila sadržajnija. U dijelu infrastrukturnih zahvata povezanih s kakvoćom vode za kupanje zamijenjeni su filtri i dio sustava za pročišćivanje, uređen je sanitarni čvor, napravljena su nova sportska igrališta, postavljena nova sjenila, novi razglas...

- Uz to smo imali i sadržajnih novosti, od vježbanja uz bazen, organiziranih sportskih natjecanja do mini škole plivanja. Moram priznati da smo za sve to dobili pohvale od naših korisnika, i to više je šteta što vrijeme nije cijelo ljeto išlo na ruku posjetiteljima Kopike - kaže Čuraj.

Naposljetku, podsjeća korisnike karnet-karata da je ovo prilika da ih iskoriste, iako one vrijede i za iduću sezonu.

Pohvalno je što ove sezone, sa sigurnosnog aspekta, nije bilo nikakvih ekscesa, nije bilo ozljeđivanja, pa ni potreba za intervencijom policijskih djelatnika.

- Sve ono što je bilo dobro iz ove sezone planiramo prenijeti i u iduću. No za kraj još jedan poziv da iskoristimo lijepu subotu i nedjelju, kao i dane do kraja mjeseca, nakon čega krećemo u ispuštanje vode iz bazena. Naravno, ne i iz olimpijskog, koji će za potrebe sportskih klubova biti pun bar do sredine rujna.

Zaključno, prošle je godine bilo više od 100 tisuća kupača, ova će ih godine biti između 60 i 70 tisuća.

Dario KUŠTRO
OMILJENA DESTINACIJA

I ovog je ljeta parkiralište na Kopiki pokazalo kako su bazeni uz Dravu omiljena destinacija i gostima iz okolnih slavonskih gradova. Bilježe se tako brojne automobilske registracije iz Vinkovaca, Vukovara, Županje, Đakova i Našica.

60-70

tisuća kupača na Kopiki zabilježit će se ove sezone. Uobičajeni je broj za prijašnje sezone bio iznad 100 tisuća

Najčitanije iz rubrike