TvObzor
POČINJE SNIMANJE REALITY SPEKTAKLA "ANNO: LJETA GOSPODNJEG 925.“

Šesnaest kandidata vraća
se 11 stoljeća u prošlost
Objavljeno 12. kolovoza, 2016.
Osim Antonije Blaće koja je voditeljica showa, glavne uloge domaćina kandidatima imat će Mladen Vulić kao kralj Tomislav i Marinko Prga kao njegov vjerni vitez

Danas, 12. kolovoza, počinje snimanje RTL-ova povijesnog reality spektakla „Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.“ za koji se prijavilo ukupno 2000 kandidata. Njih šesnaestero će se za tri dana vratiti u vrijeme kraljevanja Tomislava i živjeti životom naših predaka – bez struje, vode, modernih pomagala i blagodati svakodnevice 21. stoljeća.

Spavat će na posteljama od slame, osvjetljavati prostorije svijećama od pčelinjeg voska, pripremati hranu na otvorenom ognjištu u posuđu od keramike i drveta, a morat će naučiti skladištiti hranu i svladati osnove kovanja oruđa i oružja. Kandidati neće sve vrijeme provoditi unutar zidina Ribnika. Odlazit će u šumu po drva, na sastanke s vidarom i na sajam na kojem će morati razmjenjivati svoje proizvode za stvari koje im nedostaju.

“Kandidati koji će u petak ući u zamak imaju jednu dozu avanturizma, ali i ljubav prema povijesti i izazovima. Imaju snažan osjećaj časti, odanosti i požrtvovnosti. Svakoga dana će se suočavati s novim izazovima i svakoga će dana, baš poput naših gledatelja, nešto novo naučiti. Edukativni element ovog showa nam je jednako važan kao i onaj povijesni, natjecateljski i sociološki“, kazala je Antonija Blaće, voditeljica showa. Uz nju, glavne uloge domaćina kandidatima imat će Mladen Vulić kao kralj Tomislav i Marinko Prga kao njegov vjerni vitez.

Iza cijelog projekta, a kao dio ekipe, stoje najveći stručnjaci televizijskog i filmskog posla u Hrvatskoj – kreativni producent Dinko Paleka, redatelj Dalibor Sokolić, direktor fotografije i akademski snimatelj Dragan Marković te Tihomir Žan, akademski montažer i redatelj. Na projektu su angažirani i povjesničar Hrvoje Gračanin, arheolog Hrvoje Vulić i nutricionist Nenad Bratković. “Anno” je jedan od produkcijski najzahtjevnijih projekata RTL-a, a u prilog tome ide i činjenica da se na lokaciji, u zamku Ribnik, mnogo toga moralo osigurati, urediti i preoblikovati. Uz sve to se, naravno, pazilo da se ne naruši izvorni izgled zamka, niti da se intervenira u sam zamak.

“Dio scenografije je posebno izgrađen kako bi se stvorili tajni hodnici, prikrila neka oštećenja ili osigurale i uredile prostorije. Naravno, sve je samo naslonjeno ili priljubljeno na zidove zamka. Bilo je vrlo izazovno postaviti ovaj projekt na noge, ne mogu ni izbrojiti koliko smo građevinskog materijala, kabela i opreme razvukli po dvadeset tisuća kvadrata. Čak smo dopremili potpuno novu trafostanicu”, kazao je Zoran Janković, izvršni producent projekta. (N.K.)

PROJEKT KOJI STVARA 120 LJUDI

Na projektu radi tim od 120 ljudi, kandidate svakodnevno prati 46 kamera, a novina je i to da se reality nikada dosad nije radio tako da se glazbena tema sklada posebno za svaku epizodu, a po načinu snimanja “Anno“ je, s obzirom na filmske kamere, dronove i ostalu opremu i način montaže, bliže snimanju filma nego realityja. Kombinacija fikcije i realityja samo je dio iznenađenja i sadržaja koji vas očekuje ove jeseni na RTL-u.

Možda ste propustili...

PROVOKATIVNA PRIČA O KSENOFOBIJI I POVIJESNOM REVIZIONIZMU

U kina stigla drama Marka Šantića “Probudi me”

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike