Osijek
VESELJE U DVJEMA OSJEČKIM OBITELJIMA

Janko Grnja i Drago Herceg -
Osječani koji su doživjeli stotu!
Objavljeno 29. srpnja, 2016.
Rođendane proslavili uz svoje obitelji, novinare, gradonačelnika i župana

Ne događa se često da na rođendanskoj torti piše troznamenkasti broj, no u Osijeku se to jučer dogodilo u čak dvjema obiteljima. Janko Grnja i Drago Herceg jučer su proslavili stoti rođendan, pa ne čudi stoga da je u Huttlerovoj u kući Grnjinih te u Banovoj kod obitelji Herceg bilo priređeno slavlje poput malih svatova!

Nešto prije podneva u obitelji Janka Grnje, oca legendarnog osječkog nogometaša Ivice, okupili su se brojni članovi obitelji, prijatelji, novinari, ali i poseban gost, gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je slavljeniku izazvao posebne emocije.

- Što sam se iznenadio kad sam vidio Vrkića, za mene je sad to događaj s kojim mogu umrijeti. I ne samo on već ste me svi vi razveselili i osjećam se kao da sam neka važna osoba - rekao je Grnja, na čijem se licu i stasu ni najmanje ne ogledaju godine koje ima iza sebe. Otkako mu je umrla supruga Kata, živi sam, no dakako, bez pomoći brojne djece i čak 25 unučadi, pa i 24 praunučadi (25. je na putu, nap.a.), kaže, ne bi mogao. Sve njih svakodnevno gleda na nesvakidašnjem rodoslovnom stablu obitelji Grnja gdje su upisana imena svih članova ove nadaleko poznate osječke obitelji sportaša, a žali se jedino na nerad zbog kojeg je, dodaje, obolio od šećerne bolesti.

- Nekada sam non-stop radio, nije bilo stanke, a sad to ne mogu. U životu nikada nisam pušio, nisam pio, a sa suprugom Katicom nikada se nisam svađao. Uvijek bismo u slučaju svađe šutjeli dok nas ne prođe i to je razlog zbog kojega sam imao miran život - poručio je Janko, kojeg je u jutarnjim satima posjetio i župan Vladimir Šišljagić i uručio mu darove.

Istovjetan recept za okruglu stotu obljetnicu rođenja ima i Drago Herceg, koji nas je sa svojom brojnom obitelji ugostio u dvorištu u Banovoj. Uz izbjegavanje cigarete, alkohola i uz umjereno konzumiranje hrane, kaže, može se lako doživjeti stota. Kad je u pitanju ljubav, on je imao svoju Lenku i kaže da je važno ne ljutiti se i razumjeti osobu s kojom si u braku.

- Tko se ljuti, taj kraće živi, a ja to nisam radio. Dobre sam volje bio, dobre sam i sad, a posebno kad vidim tko mi je sve došao na rođendan. Čuo sam preko nekih svojih 'veza' da će doći gradonačelnik i jako mi je drago što je tu sa mnom na slavlju - poručio je Herceg, koji je rođendan proslavio u društvu dvaju sinova, četvero unučadi i petero praunučadi, ali i nazdravio s gradonačelnikom Vrkićem, koji im je obojici poželio još puno sretnih i mirnih godina. Ne preostaje nam ništa drugo nego se od srca pridružiti čestitkama!

Marija MIHELIĆ
Gradonačelnik donio darove, čestitke i dobre želje

S košarama punim rođendanskih darova slavljenike je došao pozdraviti i čestitati im gradonačelnik Ivan Vrkić. I dok je Janku Grnji čestitao na uspjehu njegove brojne sportske obitelji, i Dragi Hercegu uputio je najljepše želje.

- Drago mi je i zadovoljan sam što sam imao priliku čestitati rođendan dvojici Osječana koji danas pune stotinu godina života i koji su u Osijeku desetljećima. Koristim ovu priliku da pozovem sve koji također slave stotinu godina, a za koje ja ne znam, da se jave kako bih i njih posjetio. Današnja dva slavljenika i ja imamo zajedno 270 godina, i to nije mala stvar - poručio je gradonačelnik.

slavljenici

TAJNA DUGOVJEČNOSTI JE UMJERENOST U SVEMU

Svoje stote rođendane Janko Grnja i Drago Herceg proslavili su kao male svatove

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike