Regija
UREĐENJE

Nove aleje na groblju u Selcima Đakovačkim
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

Na mjesnom groblju u Selcima Đakovačkim počeli su radovi na uređenju, obnovi i komunalnom opremanju. Groblje drugog po veličini prigradskog naselja Đakova, koje ima 1800 stanovnika, dobiva 800 “kvadrata” novih opločnika s rubnjacima i odvodnjom, istaknuli su predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i Univerzalov direktor Mile Kaselj, koji su s predsjednikom Vijeća MO Selci Đakovački Markom Brataljenovićem obišli radove.

- Na nove aleje bit će postavljena betonska galanterija, po kvaliteti materijala istovjetna onoj na groblju u Đakovu, čime se daje ista važnost komunalnoj infrastrukturi prigradskih naselja kao onoj u gradu. Osim izgradnje aleja, bit će postavljeno više od 500 metara ograde, pa će groblje postati zaokružena cjelina, a Selčani napokon dobiti standard kakav zaslužuju - kazao je Soldo. U sklopu je te kapitalne investicije uređenje kuće oproštaja, ali i hortikulturno obogaćenje prostora sadnjom novoga zelenila, postavljanje koševa za otpad uz nove aleje te cvjetnjaka.

Pripreme za građevinske i obrtničke radove na groblju u Selcima Đakovačkim obavljene su proljetos rušenjem starih crnogoričnih stabala, uklonjenih zbog sigurnosnih razloga i zbog zaštite nadgrobnih spomenika od smole. U ime MO Brataljenović je pohvalio rad Univerzalove uprave, ulaganja u groblje i pozdravio nove investicije. Grad je, naime, izvijestio je predsjednik Vijeća Soldo, potpisao ugovor s Hrvatskom poštom, što znači konačno rješenje višegodišnje zemljišne problematike te skori početak gradnje školske nastavno-sportske dvorane.M.Muškić

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike