Regija
IVAN PENAVA:

Manje je nezaposlenih
Objavljeno 21. srpnja, 2016.

VUKOVAR

Broj nezaposlenih osoba u Vukovaru je, prvi put otkako se sustavno prate trendovi, pao ispod 2000, rečeno je na medijskoj konferenciji gradskih vlasti.

– Prvi bitan podatak je broj zaposlenih u Vukovaru koji je na dan 30. lipnja 2016. prema podatcima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje bio 9423, a to je za 193 osobe više nego na dan 30. lipnja 2015., odnosno za čak 319 zaposlenih više u odnosu na dan 30. lipnja 2014. – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Penava je naveo kako su takvi podatci posljedica poboljšanja poduzetničke infrastrukture u Vukovaru, kao i novih i izravnijih oblika suradnje s poduzetnicima, među kojima je i program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovara godišnje težak tri milijuna kuna.

– Uspjeli smo, iako su govorili da je to nemoguće i da nije na gradskoj upravi da otvara nova radna mjesta. Ulaganja u poduzetničku klimu i napori gradske uprave da Vukovar pretvori u poželjnu investicijsku lokaciju, rezultirali su otvaranjem novih pogona, obrta i trgovačkih društava u kojima je tijekom 2014. i 2015. zaposleno 560 osoba – kazao je Penava.S.B.

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike