TvObzor
AARON PAUL

Jesse je trebao biti ubijen, a zatim je postao omiljen
Objavljeno 22. srpnja, 2016.
Kad smo snimili pilot-epizodu, znali smo da smo dio nečeg posebnog, ali nismo znali koliko posebnog, tek kad smo gledali pokusno prikazivanje pilot-epizode, potpuno smo razumjeli ton serije

Glumac Aaron Paul, zvijezda serije “Breaking Bad”, čiju smo posljednju sezonu odgledali na Doma TV-u, a do kraja mjeseca dostupna je i na Pickboxu, rođen je i odrastao u Emmettu (Idaho). Kad je bio dijete, pridružio se kazališnoj trupi i postao opsjednut idejom o glumi kao načinu zarade za život. Nakon završetka školovanja preselio se u Los Angeles. Svoj je televizijski debi ostvario u epizodi “Beverly Hillsa”. Proboj na scenu doživio je ulogom Jesseja Pinkmana u seriji “Breaking Bad”, zahvaljujući kojoj je osvojio tri nagrade Emmy.

Nema polovičnih mjera

Je li istina da si posljednji dan snimanja napravio tetovažu?

- Jesam. Piše: Nema polovičnih mjera. Posljednji dan snimanja hodao sam uokolo. Bio sam shrvan. Pomislio sam da bismo svi trebali napraviti iste tetovaže. To sam izgovorio kao šalu, ali munjevito se pretvorila u stvarnost. Glumci i članovi ekipe otišli su u bar i jedan od njih tetovirao nas je. Neki su stavili natpis, a neki logotip serije – male simbole s kraticama Br i Ba.

Je li te završetak iznenadio?

- Ova me serija uvijek iznenadi. Katkad znam u kojem smjeru ide, ali uvijek je razmjerno šokantno. Nisam htio da završi, ali nakon što sam doznao kako su to završili, bio sam sretan. Bilo bi zabavno snimiti još jednu sezonu, ali mislim da završava na način na koji i treba.

Kakva si očekivanja imao kad si počeo snimati “Breaking Bad”?

- Kad smo snimili pilot-epizodu, znali smo da smo dio nečeg posebnog. Ali nismo znali koliko posebnog. Tek kad smo gledali pokusno prikazivanje pilot-epizode, potpuno smo razumjeli ton serije. Sjećam se da mi je čeljust pala na pod i pomislio sam: Kvragu, ja sam sretnik!

Je li prvotno Jesse Pinkman trebao umrijeti u prvoj sezoni?

- Da, Jesse je trebao skončati. To čak i nije trebao biti vrlo napet trenutak na završetku sezone. Trebao je umrijeti u velikoj eksploziji ili pucnjavi, zaboravio sam o čemu je trebala biti riječ. Ali nakon što smo snimili pilot-epizodu i stvar se zahuktala, dinamika cijele priče promijenila se. Vinceu se jako svidjela dinamika između Walta i Jesseja i želio je nastaviti tu nit.

Razgovori s ovisnicima

Kakvo si istraživanje proveo pripremajući se za ulogu Jesseja?

- U istraživanju za scene koje imaju veze s uporabom droga posjećivao sam YouTube. Pregršt je isječaka iz filmova ljudi koji se drogiraju i možete vidjeti pravu reakciju, kako je to kad uzmeš heroin. Odlazio sam u klinike za odvikavanje i razgovarao s ovisnicima. Razgovarao sam i s ljudima na ulici koji konzumiraju meth i od njih sam pokušao doznati što je više moguće kako bi moj lik bio što uvjerljiviji. Moja priprema za ulogu sastoji se od toga što prisilim sebe da vjerujem da zaista proživljavam točno to što se događa na sceni.

Je li na setu postojao netko tko je izvodio psine?

- To je Bryan Cranston. U jednoj mi sceni govori da nekoga ubijem. U jednom od pokušaja Bryan je izgovorio tekst Waltera Whitea i onda izvadio pištolj za vodu u obliku dugačkog penisa i počeo me prskati njime. Bryan je najprofesionalnija nezrela osoba koju sam upoznao.

Jesi li zadržao neke rekvizite sa seta?

- Tražio sam vrata kampera i rekli su mi da će vrata možda ići u muzej na neko vrijeme. Mislio sam da je to samo izgovor da mi ih ne daju. Tvorac serije stalno mi govori da će mi dati ružičastog medvjedića iz druge sezone. Imam i pločice s Jessejeva prvog auta i ulazna vrata Galeove kuće, na kojima sam ga nastrijelio. I imam prikolicu kamiona u kojoj se skriva Mike kada dođe do pucnjave. Te su stvari mrak! Pune su rupa od metaka, ali i dalje imaju u sebi neku ljepotu.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

BREAKING BAD

Kompletna serija do 31.7. na Pickbox.tv

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Aaron Paul Sturtevant

DATUM ROĐENJA: 27. kolovoza 1979.

MJESTO ROĐENJA: Emmett, Idaho

LJUBAV: Lauren Parsekian, supruga

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike