Osijek
POSLJEDICE NEVREMENA

Procijenjena šteta od
oluje 18,5 milijuna kuna
Objavljeno 30. lipnja, 2016.
229-163 je broj telefona za sve informacije vezane uz naknadu štete

Vezani članci

SNAŽNO NEVRIJEME DVA DANA ZAREDOM POGODILO OSIJEK

Voda bila viša od pola metra, stradale kuće i auti

ZBRAJAJU SE ŠTETE

Dogodila nam se stoljetna oluja, kakvu ne pamte ni najstariji Osječani

Uništeni krovovi, poplavljeni podrumi, razbijeni automobili, stabla iščupana iz korijena... svakodnevica su Osječana nakon 27. lipnja, dana koji će biti zapamćen po oluji nezapamćenih razmjera.

I dok se očekuje proglašenje elementarne nepogode za Osječko-baranjsku županiju, Grad Osijek ponudio je građanima broj telefona 229-163 za sve informacije vezane uz naknadu štete.

Prema riječima gradonačelnika Ivana Vrkića, do četvrtka u podne na taj je telefon zaprimljeno 550 poziva fizičkih i pravnih osoba. Od toga se broja 450 poziva odnosilo na građevine i infrastrukturu, a 50 na oštećenje vozila.

- Štete na građevinama, vozilima i infrastrukturi procijenjene su na 11,7 milijuna kuna, a na poljoprivrednim kulturama na 6,8 milijuna kuna. Moram naglasiti da Grad uslužno prima prijave, no ne bi trebalo biti zabune i smatrati da će naknadu štete financirati Grad. Mi ćemo samo posredovati kod onih koji su nadležni, primjerice osiguravajućih društava - rekao je Vrkić. Gradonačelnik dodaje kako je Grad spreman pomoći, posebice kod manjih šteta, ali ne smije se i ne može očekivati od Grada da riješi sve probleme.

Kako doznajemo od dožupana Željka Kraljička, procijenjena šteta u Osijeku iznosi 18,5 milijuna kuna, a odnosi se na poljoprivredu, obiteljske kuće i objekte javne namjene. Ponedjeljak, 4. srpnja, krajnji je rok za prijavu jedinica lokalne samouprave koje su popisale štete, nakon čega bi župan Vladimir Šišljagić trebao proglasiti elementarnu nepogodu. M. Mihelić

550

poziva zaprimljeno je od fizičkih i pravnih osoba na telefon za informacije vezane uz naknadu štete

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike