Crna kronika
AFERA “GROBARI”

Vještačit će se stvari pronađene u grobovima i skinute s pokojnika
Objavljeno 4. lipnja, 2016.

OSIJEK - U nastavku suđenja u aferi “Grobari”, najavio je sudac Mirko Ljubičić, provest će se vještačenje i procjena stvari koje su grobari vadili iz grobova, a nosači skidali s preminulih osoba. “Sud će provesti vještačenje i procjenu da se utvrdi kolika je vrijednost i količina vrijednih stvari koje su pronađene, prodane i oduzete od pojedinih optuženika u ovom predmetu. Sud će odrediti vještake zlatarske, urarske i struke za koju se utvrdi potreba”, kazao je sudac.

Jučer su izvanraspravno ispitani policajci iz Policijske postaje Donji Miholjac Goran Ronta i Mirko Petreković. Ispitani su jer je Mate Mišković na sudu izjavio da je nasilu odveden u tu postaju, gdje mu nisu dali hranu i lijekove, nakon što je priveden. Mišković je odvezen u policiju u Donji Miholjac jer je u veljači 2013. priveden velik broj grobara i nosača, pa više nije bilo smještajnih kapaciteta u zgradi osječke policije. Donjomiholjački policajci nisu se sjećali nikoga od optuženika. O slučaju znaju samo ono što su pročitali u novinama ili vidjeli na televiziji.

Jučer se na suđenju nisu pojavili grobari Roman Rusan, koji je na privremenom radu u Njemačkoj, i Zoran Martić, koji nije opravdao svoj izostanak, te nosači Ivica Dizdar, koji je najvjerojatnije otišao raditi u Njemačku, a u Švedsku je otišao raditi nosač Željko Gavrić. Nitko od optuženika ne može se zaposliti u Hrvatskoj jer se protiv njih vodi kazneni postupak.S.Lacić

OPTUŽENIKOVU DVOGODIŠNJU KĆER ČUVALA PRAVOSUDNA POLICAJKA

Grobar Vladimir Šaulić jučer je na sud došao s 2-godišnjom kćeri. Sudac Ljubičić odlučio je da Šaulić nazoči sudskoj raspravi dok mu kćer na sudskom hodniku čuva pravosudna policajka. Srećom, rasprava nije dugo trajala, a policajka je zabavila djevojčicu animiranim filmom na mobitelu. Odvjetnica je zatražila od suda da Šaulić ne bude obvezan nazočiti raspravi, jer mu nema tko čuvati dijete, na što je sudac pristao.

Najčitanije iz rubrike