Osijek
ALKOTESTIRAN: NASTAVAK OSTAO NA UREĐAJU

PU: Nije moguće, zbog zaštite, građani sami iz najlona uzimaju novi nastavak
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

Brojne i različite, uglavnom negativne komentare o postupanju policijskih djelatnika, točnije prometnih policajaca, na društvenoj mreži dobio je Osječanin Ž. Š. (podatci poznati redakciji) kad je u subotu opisao događaj iz Kirove ulice.

Prema njegovim riječima, u večernjim satima zaustavila ga je policijska patrola i zatražila alkotestiranje te pregled prtljažnika. Nakon utvrđenih 0,0 promila, tvrdi, vidio je kako policajac stavlja plastiku na nastavak koji ostaje u uređaju!

Pitam se koliko je osoba puhalo na taj isti nastavak. Komentar sam stavio da obratite pažnju ako vam se dogodi provjera alkohola od strane policije, napisao je na svom FB profilu ogorčeni Osječanin.

Međutim, kako doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske, takvo što je nemoguće, budući da se osobi od koje se zatraži alkotestiranje uvijek ponudi novi nastavak. Štoviše, Premec kaže da katkad vozač umjesto da to učini policajac, sam rastvori najlon u kojem je nastavak. Nakon alkotestiranja, pojašnjava nadalje Premec, policijski službenik zbog svoje zaštite maramicom, odnosno istim najlonom uzme nastavak i odloži ga dalje.

- Nema govora o tome da je policajac ostavio nastavak - zaključio je Premec. Iako smo, u želji da zadovoljimo i brojne građane koji su, komentirajući događaj zatražili pojašnjenje, upitali policiju o čemu se radi, očigledno je da obje strane imaju svoje pojašnjenje. Policija tvrdi da su u pravu, a sugrađaninu ostaje gorak okus da je vidio upravo ono što nije želio... M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike