Regija

Udruga gluhih i nagluhih u EVS projektu
Objavljeno 25. svibnja, 2016.

NOVA GRADIŠKA - Od kolovoza prošle godine novogradiška Udruga gluhih i nagluhih provodi svoj prvi EVS projekt. Riječ je o projektu “Media 4 youth”, koji je podržan od strane Europske komisije kroz program Erasmus+, a omogućuje mladima do 30. godine godinu dana života i rada u velikom broju europskih i ostalih zemalja svijeta. Projekt potiče njihov osobni i profesionalni razvoj kroz životno vrijedno iskustvo koje povećava njihovu zapošljivost, i pruža im mogućnost za razvoj interkulturalnih vještina i stjecanje međunarodnih prijateljstava.

Projekt “Media 4 youth” za cilj ima osnažiti volontere prijenosom znanja te pružanjem prilike za učenje kroz rad, a u svrhu razvoja digitalnih alata za povećanje zapošljivosti, inkluzije te aktivnog sudjelovanja mladih u društvu. Međunarodne volonterke Irem, Nazlican, Sara i Gabriela, koje su se od siječnja ove godine pridružile novogradiškom timu, prenose samo pozitivna iskustva.

Premda su se suočile s potpuno nepoznatom kulturom, jezikom..., uhvatile su se u koštac sa zadacima osmišljavanja radioemisije, organizacije događanja i radionica, vođenjem profila društvenih mreža Facebooka, Twittera, Instagrama..., i zaključuju kako im EVS omogućava da usavrše strani jezik, povećaju samopoštovanje, socijalne vještine pa ga kao dobru životnu priliku preporučuju i drugima.(M.R.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike