Regija
NAJREPREZENTATIVNIJI OBJEKT OVAKVOG PROFILA

U Đakovu regionalni
centar pogrebne opreme
Objavljeno 2. svibnja, 2016.

ĐAKOVO – Grad Đakovo će u sljedećih godinu dana dobiti regionalni centar pogrebne opreme. Najreprezentativniji objekt ovakvog profila u cijeloj Slavoniji i Baranji bit će smješten na križanju Gajeve i Doneganijeve ulice, najavio je predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo.

- Sadašnja je Univerzalova prodavaonica pogrebne opreme sagrađena prije više od 50 godina sa stropom od blata i slame, a krov zbog dotrajalosti prokišnjava. Prijedlog struke je da se ne ide u adaptaciju zbog lošeg stanja i narušene statike, već da se gradi novi, budući da sadašnjim ograničenim kapacitetom i površinom sadašnji objekt ne zadovoljava potrebe. Kako danas imamo jedno od najljepših groblja u Hrvatskoj, jasno je kako je želja Grada ići ukorak s vremenom, zadovoljiti sve zahtjevnije standarde i građanima omogućiti moderniziran i pristupačniji prateći program pogrebnih usluga i opreme. Prema Generalnom urbanističkom planu parcela na kojoj će se nalaziti novi salon u zoni je poslovnih namjena, pa će Grad kao vlasnik zemljišta svom trgovačkom društvu i investitoru Univerzalu dati pravo građenja - kaže Soldo.

Glavni ulaz u suvremenu prodavaonicu površine 200 kvadrata bit će na zapadnom pročelju zgrade, otkriva Univerzalov direktor Mile Kaselj, dok će pristup objektu biti moguć iz obje ulice. Salon cvijeća i pogrebne opreme projektiran je kao prizemna zgrada koja se sastoji od prodajnog prostora i spremišta, odnosno prostora namijenjenog aranžiranju cvijeća i izradi vijenaca. Prodajni prostor bit će podijeljen na dva dijela, pojašnjava Kaselj. U prednjemu je dijelu izlog za cvijeće i lampione, kroz koji se prolazi u izložbeno-prodajni salon pogrebne opreme. Gospodarski pristup atraktivnom objektu, čiji je velik dio zidova u staklu, nalazit će se s južne strane.M.Muškić

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike