TvObzor
KRIMISERIJA "ZAJEDNO PROTIV ZLOČINA"

Najpoznatiji bračni par Agathe Christie
Objavljeno 22. travnja, 2016.
Radnja serije smještena je u Veliku Britaniju 1950-ih, koja se polako uzdiže iz pepela netom okončanog rata, ali i ulazi u razdoblje novog, hladnog rata.

Britanski BBC One ponovno je oživio poznati bračni par Agathe Christie, Tommyja i Tuppence, serijom od šest epizoda u kojoj možemo pratiti njihove dvije nove avanture. Producenti serije "Zajedno protiv zločina" su Endor Productions i Agatha Christie Productions Ltd., a u glavnim ulogama u novoj ekranizaciji romana "Tajanstveni protivnik" i "N ili M?" pojavljuju se David Walliams kao Tommy i Jessica Raine kao Tuppence.

Redatelj svih epizoda je Edward Hall (Downton Abbey). Scenarij prvih triju epizoda - "Tajanstveni protivnik" - potpisuje nagrađivana spisateljica, scenaristica i redateljica Zinnie Harris. Scenaristica iduće tri epizode - "N ili M?" - je Claire Wilson.

Okosnica ove serije, snimljene 2015., jest špijunska priča protkana humorom. Radnja serije smještena je u Veliku Britaniju 1950-ih, koja se polako uzdiže iz pepela netom okončanog rata, ali i ulazi u razdoblje novog, hladnog rata. Naši se pčelari iznenada zatiču u svijetu prepunom ubojstava, tajnih agenata i hladnoratovskih urota.

Tuppence je žena koja vidi urotu na svakom koraku i koja se strastveno i s mnogo žara naglavačke baca u svaku avanturu, odlučna da otkrije istinu, bez obzira na posljedice, što užasava njezinog mnogo razboritijeg supruga Tommyja. (N.K.)

pet., 29. travnja, 21.53, HTV 2

PRVA EPIZODA

Godina je 1952. Bračni par Tommy i Tuppence susreću u vlaku za Pariz uzrujanu mladu ženu Jane Finn, koja iznenada nestaje bez traga. Radnja se ponovno seli u Englesku. Tommy se posvećuje pčelarstvu, poslu koji je tek pokrenuo, dok Tuppence mnogo više od posla brine nestala djevojka. Tijekom njezine istrage susreću se s Tommyjevim ujakom, cijenjenim bojnikom Anthonyjem Carterom. Ispostavi se da je Jane Finn prenosila tajnu snimku uz pomoć koje bi se mogao otkriti identitet glasovitog sovjetskog ubojice poznatog kao g. Brown.

Možda ste propustili...

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

Najčitanije iz rubrike