Dome slatki dome
UKRASITE KUPAONICU PREDMETIMA KOJI STVARAJU ROMANTIČNU I OPUŠTAJUĆU ATMOSFERU

Uživajte u vodenim efektima kupaonice
Objavljeno 11. veljače, 2016.
Za ugodu pri ležanju u kadi iznimno je važna dimenzija i ergonomija kade

Kupaonica ima značajnu ulogu cijele godine. U zimi se mnogi njome koriste kako bi se grijali u kadi ispunjenoj toplom vodom, a ljeti uživaju hladeći se mlazovima hladne vode.

Osim efekta opuštanja i rashlađivanja, dodatnu ugodu pruža hidromasaža, čije mlaznice mogu biti ugrađene u ležeću kadu ili hidromasažni blok, koji se ugrađuje na zid uz kadu ili tuš-kabinu. Hidromasažne mlaznice vrlo su osjetljive i lako se začepe, stoga se pri kupnji takvih kada ili hidromasažnih blokova posavjetujete o načinu i sredstvima potrebnim za njihovo pravilno održavanje.

Za ugodu pri ležanju u kadi iznimno je važna dimenzija i ergonomija kade. Ako je postavljate u kupaonicu s ciljem istinskog opuštanja, odaberite onu većih dimenzija (duljine 170 cm ili 180 cm) kako biste se mogli ugodno ispružiti u njoj.

Veća tuš-kabina ima više prostora te otvara mogućnost za igru djece pod tušem ili zajedničko rashlađivanje partnera. Minimalne preporučljive dimenzije takve kade su 120 cm x 80 cm.

Kako biste osjećali slobodu i vizuru tijekom uživanja u vodenim efektima, postavite na ležeću kadu ili tuš-kadu kabinu od transparentnog stakla. Na taj način nećete imati osjećaj da ste zarobljeni u malom prostoru, a i sama kupaonica će izgledati veća.

Pogled koji se pruža iz kupaonice može biti značajan čimbenik u stvaranju njezine kvalitete. Iako su kupaonice često bez prozora ili sa sasvim malim prozorima, najljepši prizor je pogled u prirodu, oslobođen susjednih dvorišta i prolaznika.

Ukrasite kupaonicu dekorativnim predmetima, biljkama, mirisnim svijećicama, koje stvaraju posebno romantičnu i opuštajuću atmosferu. Kako biste unijeli prirodne ugođaje, kompletan zid kupaonice možete obložiti kamenom, posebno obrađenim drvom ili nekim drugim materijalom koji dobro podnosi vlažne uvjete. Ako imate veliku kupaonicu, jedan dio uredite kao njezin osnovni dio, a drugi organizirajte kao mali spa prostor sa specijalnim dekoracijama, jer je namijenjen isključivo uživanju i opuštanju.

Poboljšajte kvalitetu vremena provedenog u kupaonici tako da uložite u njezino opremanje. Iako to traži promišljanje i financijsko ulaganje, krajnji će vas rezultat sigurno oduševiti!

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing.arh.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike