Osijek
GČ TVRĐA - U GODINU DANA USPJELI REALIZIRATI PRIORITETE I ULJEPŠATI ČETVRT

Batnožić: Naša četvrt postaje mjestom ugodnog življenja
Objavljeno 25. studenog, 2015.

Kraj je godine i vrijeme je da se rekapitulira što je postignuto na području Gradske četvrti Tvrđa od prioriteta koje si je Vijeće na čelu s predsjednikom Zoranom Batnožićem zacrtalo za 2015. godinu. Također, valja najaviti sljedeće projekte.

Batnožić ističe kako ih je u planiranju vodila ideja da četvrt u kojoj oduvijek žive i u kojoj sada i odrastaju njihova djeca pa i unuci pretvore u mjesto ugodnog življenja.

- Ta je misao vodilja rada našeg novog saziva GČ Tvrđa i želimo svojim radom opravdati dobiveno povjerenje građana. U prvoj smo godini mandata morali utrošiti podosta energije kako bismo ponajprije doveli situaciju u tzv. nulto stanje, odnosno valjalo je orezati krošnje, obnoviti klupe i koševe za smeće, a radimo i na poboljšanju javne rasvjete... Moram naznačiti kako ulazimo u realizaciju projekta energetski učinkovite rasvjete. Spomenut ću da smo uredili okoliš oko sjedišta GČ Tvrđa, na kojem smo obnovili i pročelje. Nismo zaboravili ni popraviti nogostupe na Vijencu Ivana Meštrovića kod kućnih brojeva 52, 9, 1b i 26f, u Vukovarskoj 110 i 112, slijedi nam uređenje stuba kod podvožnjaka, uz “Ljepoticu”, uredili smo biciklističke staze i parkirališta na Vijencu 1 i 35, obnovili smo dječje igralište kod sjedišta Četvrti, a od ostalih igrališta u Dolinama postavljene su sprave za vježbanje i zaštitna ograda na igralištu za istrčavanje pasa s popratnim sadržajima - nabraja Batnožić.

Predsjednik Vijeća GČ naglašava kako je završen projekt izlaza s Vijenca Ivana Meštrovića na Trpimirovu, pa se očekuje njegova realizaciju u idućoj godini.

- Mogu ocijeniti kako smo uspjeli realizirati planove za ovu godinu zahvaljujući pomoći Grada i vrlo dobroj suradnji s Unikomom. Bez njihovih djelatnika, Anetića, Mišetića i Borovca, ne bismo uspjeli - zahvalan je Batnožić. D. Pejić

NAGODINU URBANI PARK U DOLINAMA

Pred Vijećem GČ mnogi su planovi za iduću godinu. Među projektima su nastavak uređenja klupa, nogostupa i parkirališta, što će se realizirati prema potrebama.

- Želimo postaviti “pametne” klupe, instalirati stup za pumpanje guma i popravke bicikla, otvorenu mrežu za internet, izraditi projekte na Vijencu broj 102 - kružni tok oko tzv. Četverolista, s parkiralištem, kao i Urbani park u Dolinama, te još niz drugih projekata koji će pridonijeti podizanju razine kvalitete života u našoj četvrti. Posebno bih naglasio uspješnu suradnju s OŠ Vijenac i njezinom ravnateljicom Vesnom Vrbošić te s Dječjim vrtićem i ravnateljicom Svjetlanom Takač.

Batnožić poziva sve stanovnike GČ Tvrđa da se priključe svojim idejama, inicijativama i prijedlozima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike