Regija
ISTEKAO UGOVOR

Feričanci su već tri mjeseca bez ljekarne, a sve to zbog ponuđene šest puta manje zakupnine
Objavljeno 2. studenog, 2015.
LJEKARNA ĆE PONOVNO RADITI, A OTVORIT ĆE JU DOM ZDRAVLJA NAŠICE

FERIČANCI – Prošla su tri mjeseca kako su zatvorena vrata ljekarne u ambulanti, u centru Feričanaca. Razlog je zatvaranja ljekarne na atraktivnoj lokaciji koja je u vlasništvu Doma zdravlja Našice taj što je zdravstvenoj ustanovi Ljekarne Tripolski iz Osijeka istekao petogodišnji ugovor o zakupu. Zakupac je ponudio novu zakupnina koju Upravno vijeće Doma zdravlja Našice nije prihvatilo, jer nije bila povoljna.

- Stvarno nismo krivi. Pokušali smo razgovarati, ali nije išlo. Nije morala zakupnina biti po dosadašnjoj cijeni, ali ne može biti ni šest puta manja. Nismo mogli prihvatiti zakupninu bez opravdanja njihovog zašto je šest puta manja. No, zakupac se jednostavno oglušio i nastavio dalje raditi još mjesec dana nakon što mu je 30. lipnja istekao ugovor. Takvo drsko ponašanje nismo mogli tolerirati i pozvali smo inspekciju koja je naredila zabranu rada Ljekarnama Tripolski u našem prostoru u Feričancima – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Našice Dražen Brkić.

Unatoč tome što Ljekarne Tripolski od početka kolovoza više ne obavljaju ljekarničku djelatnost u Feričancima zbog zabrane rada, one još uvijek poslovni prostor nisu predale vlasniku, Domu zdravlja.

No rješenje za feričanačku ljekarnu je pronađeno i mještani Feričanaca ne moraju biti zabrinuti, nego samo strpljivi. Naime, razdoblje dok je ljekarna u Feričancima zatvorena Dom zdravlja Našice iskoristio je da pokrene proceduru za dobivanje odobrenja za obavljanje ljekarničke djelatnosti. Ljekarna u Feričancima više neće ići u zakup, nego će ovu djelatnost obavljati Dom zdravlja Našice, kao što je to bio slučaj do prije pet godina. Dobivena je suglasnost Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Dom zdravlja još čeka potvrdu Ministarstva zdravlja da u potpunosti zadovoljava propisanim uvjetima za obavljanje ljekarničke djelatnosti.

- Dom zdravlja otvorit će ljekarnu, u proceduru smo ušli i moramo čekati. Postupak je takav da morate ići korak po korak, a svaki korak traje po mjesec dana. Nakon što dobijemo potvrdu, raspisat ćemo natječaj za prijam u radni odnos jednog magistra farmacije i tehničara. Nema razloga da ne dobijemo potvrdu ministra i odobrenje za rad od nadležnog Povjerenstva, jer ispunjavamo uvjete. Prostor je lijepo i funkcionalno uređen, inventar je naš i čim dobijemo odobrenje, otvaramo ljekarnu – poručio je ravnatelj Doma zdravlja Našice Dražen Brkić.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike