Osijek
DVORANA U OŠ FRANJE KREŽME

Jurić: Budući da je igralište sada parkiralište, još ne znamo gdje će djeca na tjelesni
Objavljeno 7. listopada, 2015.

Vezani članci

SPORNO PARKIRALIŠTE FILOZOFSKOG FAKULTETA

Najavljen građanski neposluh: Roditelji neće pustiti djecu u školu

OŠ FRANJE KREŽME POSLALA DOPIS FILOZOFSKOM FAKULTETU ZBOG IGRALIŠTA

Zatražili reviziju imovinskopravne podjele i povrat prostora

OŠ FRANJE KREŽME

Škola će danas predati zahtjev dekanici za vraćanje cijelog igrališta

Nakon prošlogodišnjeg urušavanja stropa iznad sportske dvorane u OŠ Franje Krežme, renoviranje prostora za odvijanje nastave tjelesnog odgoja pokazalo se kao prioritetno. Stoga je Grad pozvao sve zainteresirane na dostavu ponuda za sanaciju školske sportske dvorane. Iako je riječ o sanaciji koja će svakako značiti dodatnu sigurnost učenika, aktualna situacija oko vanjskog dijela, točnije žicom ograđenog igrališta, zakomplicirala je situaciju.

- Budući da nemamo svoje igralište, ono koje smo koristili 50 godina, učitelji će se morati snaći za izvođenje nastave tjelesnog odgoja. Morat ćemo taj problem riješiti uz dogovor, a još ne znamo koja će lokacija biti najpogodnija. Razmišljamo o igralištu na Sokolu, u Drvengradu ili negdje dalje, odnosno pokušat ćemo pronaći nekakvo igralište koje može poslužiti za nastavu u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta - pojasnila je Jadranka Jurić, ravnateljica OŠ Franje Krežme. Dodatni problem je taj, kaže, što to ne može biti nikakvo udaljenije mjesto zbog toga što u 45 minuta, koliko traje školski sat, učenici moraju doći do igrališta i vratiti se u školu. Na roditeljskim sastancima, kaže ravnateljica, roditeljima će biti pojašnjeno gdje će im djeca odlaziti na nastavu.

Inače, po pitanju najavljenog rješenja za igralište, a koje se sad koristi kao parkiralište za automobile djelatnika Filozofskog fakulteta, još nema nikakvih novosti. Ravnateljica je potvrdila da još čeka odgovor dekanice Loretane Farkaš nakon što je nedavno održan sastanak zajedno s predstavnikom roditelja i GČ Gornji grad. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike