Osijek
OŠ FRANJE KREŽME

Škola će danas predati zahtjev dekanici za vraćanje cijelog igrališta
Objavljeno 23. rujna, 2015.

Najiščekivaniji scenarij, onaj prema kojem bi učenici Osnovne škole Franje Krežme uskoro opet održavali nastavu tjelesnog odgoja, a ostali mladi stanovnici tog dijela grada zaigrali koju od sportskih igara na igralištu pokraj škole, mogao bi se uskoro ostvariti!

Naime, u ponedjeljak je, kako doznajemo, održan dugoočekivani sastanak na inicijativu Filozofskog fakulteta i GČ Gornji grad, a na kojem su, uz ravnateljicu OŠ Franje Krežme Jadranku Jurić, bili dekanica Loretana Farkaš, predstavnik roditelja Stjepan Ribić te predstavnik GČ Gornji grad Ivica Završki. Iako nije postignut konkretan dogovor, kako nam je potvrđeno, zatraženo je da škola stavi na papir sve svoje potrebe, nakon čega će se, istaknuto je, pokušati pronaći zajedničko rješenje. Potvrdila nam je to i ravnateljica Jurić, naglašavajući kako škola ima potrebu očuvanja vanjskoga prostora.

- Želimo očuvati školu u njezinim pedagoškim standardima koji su propisani. Voljela bih da se u sve aktivno uključi i naš osnivač, Grad Osijek, a svakako ću u srijedu (danas, nap. a.) predati naše zahtjeve, kako je to na sastanku u ponedjeljak i zatraženo - ispričala nam je ravnateljica, dodajući da će obje strane voditi računa o svojim potrebama.

A potrebe su, kako doznajemo od Ivice Završkog, roditelja učenika OŠ Franje Krežme i predstavnika četvrti u kojoj gravitiraju škola i fakultet, na početku sastanka obje strane iznijele u svoju korist. Tako je dekanica predložila povrat 330 četvornih metara igrališnog prostora, no škola i roditelji zatražili su povrat cjelokupnog igrališta i povratak u prvotno stanje. Završki kaže kako se traži i participiranje Filozofskog fakulteta u obnovi podloge za igralište, a zahtjevi i prijedlozi bit će danas predani dekanici Farkaš.

- Neosporno je da je riječ o tuđem vlasništvu, no zahtijevali smo povratak u prvotno stanje i nadam se da će do takve realizacije naposljetku i doći. Ravnateljica treba napisati što zahtijeva od Filozofskog fakulteta i u kojem opsegu, nakon čega ćemo nastaviti s pregovorima - rekao je Završki. M. Mihelić

Možda ste propustili...

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

OD 10. SVIBNJA NOVA REGULACIJA PROMETA U OSIJEKU

Gundulićeva će se zatvoriti od Stepinčeve do Radićeve