Osijek
OŠ FRANJE KREŽME POSLALA DOPIS FILOZOFSKOM FAKULTETU ZBOG IGRALIŠTA

Zatražili reviziju imovinskopravne podjele i povrat prostora
Objavljeno 24. rujna, 2015.

Kao što je bilo dogovoreno ovoga ponedjeljak na sastanku Filozofskog fakulteta i OŠ Franje Krežme, a kojemu su nazočili i predstavnik GČ Gornji Grad Ivica Završki te predstavnik roditelja Stjepan Ribić, a u vezi sa spornim igralištem/parkiralištem, ravnateljica škole Jadranka Jurić poslala je jučer (srijeda) dopis dekanici Fakulteta Loretani Farkaš u kojem zahtijeva reviziju postupka imovinskopravne podjele prostora između OŠ Franje Krežme i Filozofskog fakulteta, a što je učinjeno tijekom parcelacije. Zatražena je revizija postupka i pravedna podjela prostora.

- Tražimo da se nakon pravedne podjele cijelog prostora između zgrada i uličnih ograda prostor primjereno uredi, i to u skladu s pedagoškim i sigurnosnim standardima. Osim toga, žurno uklanjanje novopostavljene ograde sa sportskog igrališta potrebno je radi sigurnosti djece, a potom igralište treba vratiti školskoj odgojno-obrazovnoj ustanovi - poručila je Jurić. U obrazloženju dopisa stoji da je cijeli prostor između te dvije ustanove, a na temelju dokumenata iz 19. stoljeća, namijenjen isključivo za korištenje u odgojno-obrazovnom procesu, za sport i rekreaciju. Podsjetila je i da je gradnja današnje škole bila vezana uz školsko dvorište, koje je bilo namijenjeno za odgoj i obrazovanje, sport i rekreaciju, kako je to zahtijevao pedagoški standard.

- Mora se uzeti u obzir i mišljenje Konzervatorskog odjela, odgovor te očitovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ako se ne isprave nelogičnosti u podjeli, neće se moći postići zadovoljstvo svih strana - naglasila je Jurić u dopisu koji je, osim na adresu Fakulteta, poslala i MZOS-u, Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, Uredu gradonačelnika, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, županijskom Odjelu za prosvjetu i kulturu, sport i tehničku kulturu, članovima Školskog odbora OŠ Franje Krežme te GČ Gornji grad. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DRAMATERAPIJSKA RADIONICA “MOJ OTOK”

Kako strah od budućnosti smanjiti na zaigran način?

DANI EUROPE NA PRAVNOM FAKULTETU

U fokusu izbori članova u Europski parlament

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

Najčitanije iz rubrike