Osijek
OŠ FRANJE KREŽME

Banjan: Procijenili smo da bi prigodom intervencije bio ugrožen manevar vatrogasnih vozila
Objavljeno 4. rujna, 2015.

Vezani članci

SPORNO PARKIRALIŠTE FILOZOFSKOG FAKULTETA

Najavljen građanski neposluh: Roditelji neće pustiti djecu u školu

HDSSB SE PROTIVI ODUZIMANJU IGRALIŠTA:

Neka parkiraju u Jägerovoj, djeca zaslužuju čist zrak

Ono čega su se roditelji učenika OŠ Franje Krežme, uz cjelokupnu mučnu situaciju vezanu uz prenamjenu igrališta u parkirališni prostor, pribojavali, pokazalo se opravdanim. Naime, rampa postavljena na južnoj strani i velik prostor ispunjen desetcima automobila u slučaju požara onemogućili bi uobičajenu žurnost vatrogasaca i samim tim i uobičajeno brzo djelovanje.

Naime, prema riječima Borisa Banjana, zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, procijenjeno je da zaključana vrata te ispunjen prostor automobilima ugrožavaju manevar vatrogasnih vozila.

- Prošloga smo tjedna dobili nalog od inspektorata MUP-a vezano uz sigurnosnu procjenu u Osnovnoj školi Franje Krežme, a sukladno propisima o zaštiti od požara. Ne samo taj, već i ulaz sa sjeverne strane, a posebice blokada koja je ondje napravljena za automobile, također nam stvara problem. Inače, Pravilnik o uvjetima za vatrogasni pristup nalaže da se vlasnici trebaju posavjetovati s vatrogasnom postrojbom, no u ovom, kao i u brojnim drugim slučajevima, to nije učinjeno - pojasnio je Banjan.

Zapovjednik ističe kako je JPVP dao svoje mišljenje inspektoratu koji će krenuti u daljnji postupak i utvrditi ispunjavaju li se uvjeti za izdavanje određenih mjera. Banjan kaže da JPVP nema ovlasti za izdavanje bilo kakvih promjena u prostoru, no dali su svoje mišljenje.

Ravnateljica škole Jadranka Jukić očekuje mišljenje inspekcije svakoga trenutka. Kaže kako je vjerojatno da će doći do pomaka nakon što i Filozofski fakultet dobije očitovanje. Na molbu da komentira najavljeni građanski neposluh, Jukić je rekla kako je sigurnost djeteta na prvome mjestu.

- Velika je odgovornost na meni, a pogotovo zbog toga što je riječ o tuđoj djeci - kaže Jukić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike