Osijek
DVADESETA GODIŠNJICA STRADAVANJA

Memorijalna utrka i ruže u Dravi u znak sjećanja na Srebrenicu
Objavljeno 11. srpnja, 2015.

I subotnje jutro je u Osijeku bilo u znaku obilježavanja  dvadesete godišnjice stradavanja Bošnjaka u Srebrenici.
Odmah ujutro u devet sati na poziv udruge Zdravo trčanje i Auxilium, na Trgu slobode okupili su se trkači rekreativci. Gradskim središtem istrčali su memorijalnu utrku  koja nije bila natjecateljskog karaktera, već su trkači od jeveni u bijele majice s natpisom “Da se ne zaboravi, nikada,  nikom i nigdje ne ponovi!” koje je osiguralo Vijeće bo šnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, prenijeli uni verzalnu poruku mira i da se ne zaborave nevine žrtve rata i  poraća.
- Ovo okupljanje je i u svjetlu odluku Ujedinjenih narod iz  koje se vidi kako svijet još uvijek nije jedinstven u ocjeni da  se u Srebrenici dogodio genocid, najveći masakr nakon  drugog svjetskoj rat u Europi. Naša poruku okrenuta je i  prema mladima jer smatramo da oni moraju izgraditi naše  društvo na vrijednostima multikulturalnosti, poštivanja i  razumijevanja različitosti među ljudima, rekao je uoči utrke  Ivan Karalić iz Udruge zdravo trčanje.
Nešto kasnije, tijekom prijepodneva s pješačkog su mosta   Džemal Bratić, Ajša Begić i Mehudin Mehić, u ime bo šnjačke nacionalne manjine Osijek u Dravu simbolično  bacili 20 ruža.
- Želimo da se Srebrenica nikada ne zaboravi ali još važnije  je da se tako što više nikada ne ponovi, rekao je ovom  prigodom Bratić. D.Kuštro

Možda ste propustili...

GALA SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 10. KREATIVNA RIZNICA

Svi smo mi revolucionari!

OD 10. SVIBNJA NOVA REGULACIJA PROMETA U OSIJEKU

Gundulićeva će se zatvoriti od Stepinčeve do Radićeve

Najčitanije iz rubrike