Osijek
PRVI PRAVI LJETNI VIKEND NA KOPIKI

Čim je sunce zapeklo,
Osječani pobjegli na bazene
Objavljeno 5. srpnja, 2015.
Kopika je u subotu poslijepodne bila krcata mladeži, dok je nedjeljno prijepodne ponudilo obiteljski ugođaj

Vezani članci

NOVI TEREN NA SREDNJOŠKOLSKOM IGRALIŠTU

Nogometni kavez obogaćuje ponudu za rekreativce

Za nama je prvi pravi ljetni kupališni vikend na popularnoj Kopiki. I subota i nedjelja ponudile su prvi osjećaj gužve na najpopularnijem osječkom kupalištu pod vedrim nebom. Subota poslijepodne bila je krcata mladeži, nedjeljno je prijepodne ponudilo ipak obiteljski ugođaj.

Tako odmah nakon ulaska zatječemo tatu Vladimira te devetogodišnjeg Andreja i četverogodišnjeg Mateja koji nam kažu kako su još ranije otvorili svoju sezonu kupanja na Kopiki. No zato su blizanci Tin i Mario u pratnji mame Željke prvi put ovog ljeta na “olimpijskom” i odmah su našem fotoreporteru pokazali svoje skakačko umijeće.

Na mješovitom bazenu, naravno, najveća je gužva. Bazen je to na neplivače ili one koji još nisu u cijelosti svladali tehniku održavanja na vodi. Stoga je dobar potez taj što su uz bazen djelatnici Športskih objekata postavili sjenicu s ležaljkama iz kojih se pruža izravan pogleda na bazen. Gospođa Svjetlana sa zadovoljstvom je prihvatila ovu novinu, kaže, bar neće odmah prvi dan izgorjeti na suncu.

A novosti je ove godine na Kopiki nekoliko. Prva je ta što se na ulazu više ne dobivaju papirnate narukvice.

- Odnosno, one se daju samo onim posjetiteljima koji imaju potrebu izići i vratiti se na prostor kupališta - pojašnjava Miroslav Orešković, pomoćnik direktora Športskih objekata. On je jučer u pratnji Damira Harangoze, voditelja kupališta, bio u “nadozoru”.

- Ima još nekoliko sitnica koje trebamo popraviti, ali mislim da možemo reći kako smo uspješno otvorili još jednu sezonu kupanja na Kopiki - kaže Harangozo. Procjena je kako je za vikend bilo više od pet tisuća kupača s prodanim ulaznicama. Harangozu veseli to što je dobro prihvaćena kupnja karnet-ulaznica.

Za sada samo na glavnom ulazu, a odskora i na još dvjema lokacijama, postavljeni su sefovi za pohranjivanje vrijednosti - novčanika, nakita, mobitela... (u sefovima su i punjači za mobitel!). Orešković pojašnjava kako se slanjem SMS-a dobiva sigurnosna kombinacija kojom se otvaraju/zatvaraju vrata sefa.

U međuvremenu je proradio i tobogan, on je definitivno bio i ostao najveća atrakcija Kopike. Cijena žetona za jedan spust je tri kune, paket od pet spuštanja je deset kuna. Važno je znati kako se žetoni kupuju na ulazu kupališta.

Atraktivan je i ledeni brijeg postavljen u dubokom okruglom bazenu, ali je ocjena kako su u Upravi Kopike tu malo zakomplicirali. Naime, na brijeg se može tek kada se ispuni formular s odobrenjem odrasle osobe (uključujući i OIB) i uz upotrebu sigurnosnog prsluka.

Nakon svega ovog kupanja, trčanja i sunca vrijeme je i za predah. Brunu smo snimili kao uživa u sladoledu, njegov tata kaže kako mu je ovo zadnje ljeto prije početka škole. No komu je još škola na pameti pri ovakvim vrućinama...

Dario KUŠTRO
I Drava ne izlazi iz mode

U Osijeku, naravno, ni kupanje u Dravi ne izlazi iz mode. Pješčana je plaža sve šira, znak je to da se može zaigrati nogomet, odbojka i, naravno, picigin. Ekipa u sastavu Dario, Mislav, David, Dino i Niko pohitala je potopiti našeg fotoreportera, ali je on bio brži i suh se vratio na obalu...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike