Regija
STRELJAŠTVO LS POŽEŠKE ŽUPANIJE

Pucali lovci oštra
oka i mirne ruke
Objavljeno 8. lipnja, 2015.
Nadmetanje je održano u Bzenici, na najmodernijem strelištu u Hrvatskoj

BZENICA – Lovci natjecatelji u streljaštvu ponovno su se okupili na najmodernijem strelištu u Hrvatskoj, u Bzenici, gdje su sudjelovali na lovačkom natjecanju u streljaštvu. Ekipe iz 18 lovačkih društava Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije natjecale su se u disciplini trap i parkur na leteće mete, a natjecanje je otvorila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić hitcem na letećeg goluba.

Svečani postroj svih natjecatelja pozdravio je Zdravko Vujnović, predsjednik LS županije i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zaželjevši im dobar uspjeh u gađanju i siguran završetak streljačkog natjecanja.

Do prošle godine lovačko streljaštvo održavalo se samo u disciplini trap, a sada se lovci natječu u novoj, zahtjevnijoj disciplini parkur. Predsjednik Vujnović je najavio skoru modernizaciju i proširenje strelišta i za lovački karabin, te i održavanje državnog natjecanja u lovačkom streljaštvu kojega će ponovno domaćinom biti Bzenica i LS Požeško-slavonske županije, kao do sada odličan organizator, što je posebno priznanje Lovačkog saveza Hrvatske.

Nakon cjelodnevnog natjecanja 108 natjecatelja postignuti su sljedeći rezultati: 1. mjesto Tomislav Rohaček, LD Strijela Bektež s 25 bodova, 2. mjesto Josip Savi, LD Fazan Pakrac s 23 boda, 3. mjesto Goran Blažević, LD Sv. Hubert Požega s 23 boda, 4. mjesto Matej Minarik LD Vidra Čaglin s 22 boda, 5. mjesto Ivan Grbić, LD Vranovac Vetovo s 21 bod, 6. mjesto Drago Tutić, LD Sv. Hubert Požega s 21 bod.

Ekipni plasman je sljedeći: 1. mjesto LD Sv. Hubert Požega s 91 bod, čime su potvrdili svoju dominaciju u streljaštvu već nekoliko godina, 2. mjesto LD Vidra Čaglin s 89 bodova i treće mjesto LD Fazan Pakrac s 86 bodova. Svi su nagrađeni peharima.(AGM Kruna)

Ekipe iz 18 lovačkih društava natjecale su se u disciplini trap i parkur

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike