Osijek
NEDAVNO UREĐENO PROČELJE NA METI VANDALA

Uz šetnicu osvanuli kukasti
križevi i poruke mržnje
Objavljeno 1. lipnja, 2015.

Nedavno uređeno pročelje nekadašnje vodovodne centrale uz produženi dio promenade i atraktivni vidikovac prije nekoliko dana “ukrašen” je grafitima čiji bi sadržaj vjerojatno bilo bolje i ne komentirati. Neposredna blizina kompe i pristaništa za turističke brodove, te popularno mjesto kojim prolaze trkači, šetači, biciklisti, tako je obilježeno krajnje neprimjerenim govorom mržnje uz neizostavne simbole čije je isticanje, između ostaloga, i zabranjeno Zakonom. “Ubi Srbina”, “Srbe na vrbe” i “Gazi sve četnike”, tako je ispisano bijelom bojom na sivoj fasadi, a sve je upotpunjeno kukastim križem i stiliziranim slovom “U”.

“Grafit” je osvanuo u noći između četvrtka i petka, a sve je prijavljeno i policiji, čiji službenici tragaju za počiniteljem.

- Jako nam je žao što je do toga opet došlo, a ovo je velika pljuska i nama i našim korisnicima koji su ionako često stigmatizirani. Žao nam je što se netko tako namjerio na nas jer prema potpisu i rukopisu vidimo da je to treći put da nas posjećuje ista osoba. Neugodno je jer se mi skrbimo za osobe koje su ionako na margini društva i često stigmatizirane, a kada je osvanuo grafit imali smo i dane otvorenih vrata i mnogo ljudi je dolazilo i to vidjelo. Grafit je na udaru pogleda djece i prolaznka, bila je policija, sve smo prijavili Gradu. Svaka kuna nam je dobrodošla i jednostavno nemamo novca za ovakve izdatke jer smo financirani kroz projekte i sva se sredstva moraju trošiti namjenski. Prije šest mjeseci fasada je sanirana o trošku Grada, a ovim putem molim nekoga da nam iziđe ususret i pomogne nam oko dovođenja fasade u pristojno stanje - razočarano govori Svjetlana Marinković, voditeljica i koordinatorica Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Osijek koje su smještene u ovom objektu. I. Sekol

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike