Osijek
GRIJANJE GOTOVO, POČINJU RADOVI NA ZAMJENI VRELOVODA

Radi se uz Dravu, na Sjenjaku i u Donjem gradu
Objavljeno 25. svibnja, 2015.

Sredinom svibnja i službeno je završila 2014./2015. sezona “gradskog grijanja” za približno 11.700 krajnjih potrošača u Osijeku. Iz središnjice HEP Toplinarstva priopćili su kako je sezona završila i u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću i Sisku. U Toplinarstvu gotovo istovremeno počinju redovni remonti toplinskih postrojenja i revitalizacija približno 6,8 km postojeće distributivne toplinske mreže te izgradnja oko 3,2 km nove mreže.

- S ciljem povećanja sigurnosti, kvalitete i ekonomičnosti isporuke toplinske energije, revitalizirat ćemo dijelove vrelovodne, toplovodne i parovodne trase, pri čemu prioritet imaju najstariji i najugroženiji dijelovi distribucijske toplinske mreže. Uz revitalizaciju, izgradit ćemo i nove dionice vrelovodne trase - izjavio je Robert Krklec, direktor HEP Toplinarstva.

Kako će to izgledati u Osijeku? Predviđeni su radovi na četiri lokacije, revitalizirat će se oko 1,3 kilometra postojeće te izgraditi 200 metara nove trase. Najzahtjevnija i građanima Osijeka najvidljivija operacija bit će na zamjeni dijela sjevernog magistralnog vrelovoda, na potezu od Gornjodravske obale 85, preko Solarskog trga, do Ulice svetog Roka, ukupne dužine od 600 metara. Nadalje, bit će zamijenjen vrelovodni priključak na Sjenjaku od Studentskog doma do objekta Boksačkog kluba Mladost. Nastavlja se i revitalizacija magistralnog parovoda od Ine do Šećerane. Trasa kreće od Vukovarske 272 južnom stranom ulice do ulaska u Inu, zatim ide dvorištem Ine na jug do pruge. Predviđena je zamjena ukupno 680 metara trase magistralnog parovoda.

Jedina nova dionica spajanje je OŠ Jagode Truhelke i Građevinskog fakulteta kao krajnjih korisnika. Oni će zapravo biti s parovodnog prespojeni na novi vrelovodni sustav. D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike