TvObzor
PICKBOX

Sedam razloga zašto je “Nazovi Saula” vrhunska serija
Objavljeno 22. svibnja, 2015.
Saul Goodman 15. svibnja stigao je na Pickbox u novoj seriji Nazovi Saula (Better Call Saul) i ima štošta ispričati o svom životu prije Breaking Bada

Sjećate li se Saula Goodmana? Šarlatanskog odvjetnika koji je nosio smiješne kravate i svako malo izvlačio Waltera Whitea i Jesseja Pinkmana iz nevolja? Upravo on 15. svibnja stigao je na Pickbox u novoj seriji Nazovi Saula (Better Call Saul) i ima štošta ispričati o svom životu prije Breaking Bada. Donosimo vam 7 razloga zašto je nova serija o životu Saula Goodmana jako, jako cool.

Saul ima ured u pedikerskom salonu

Ako imate problema sa zakonom, Saul (Bob Odenkirk) pobrinut će se da ne završite u zatvoru. A ako usput imate i koji urastao nokat ili tvrdu kožu na stopalima, na putu do Saula možete se riješiti i toga. Saulov ured nalazi se, naime, u jednoj maloj prostoriji odmah iza pedikerskog salona i dok dobivate pravne savjete od Saula, usput možete riješiti i nokte.

Ima čuvara parkinga kojeg znamo

Prije nego što je postao opaki ubojica, dragi Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) bio je brižni djed i čuvar parkinga u Albuquerqueu. Kako su se stvari okrenule u Mikeovu životu i kako je došlo do toga da se spetlja s mafijom, gledajte samo na Pickboxu.

Saul Goodman zapravo zove Jimmy McGill

Ime Jimmy McGill nije imalo židovski prizvuk (koji je navodno u odvjetničkim krugovima Albuquerquea imperativ), pa je tako Jimmy sebi dao ime Saul. A kako je ime Saul Goodman još dodatno zvučalo kao “It's all good man” (Sve je dobro, čovječe), Jimmyju je to bio samo plus.

Uz Saula ćete naučiti kako skriti ćelavost

Jimmy ne izlazi iz kuće a da se prije toga nije dobro skockao. Kako njegovu njegovanom izgledu u prilog baš i ne idu kričave čarape, kravata i jedna upadljiva ćela, Jimmy sa sobom uvijek ima češalj kojim prikriva tu nesretnu ćelu.

Likovi su razvrstani po bojama

Negativci su odjeveni u vatrene tonove, a pošteni ljudi u plave, hladnije boje. Iako je simbolike boja bilo i u “Breaking Badu” (sjetimo se opsesije Marie Schrader ljubičastom bojom), u ovoj je seriji to izraženo do te mjere da su jedna vrata na Jimmyjevu žutom autu obojena u crveno.

Saul Goodman ima svoju pravu web-stranicu

Za sve prekršitelje zakona Saul je napravio i svoju web-stranicu (bettercallsaul.com) na kojoj se svi znatiželjnici mogu informirati kako doći do dobrog krimiodvjetnika. Na ovoj kičastoj stranici nalaze se neki od najluđih Saulovih slogana.

“Nazovi Saula” zapravo je drama

Prvo su autori serije Vince Gilligan i Peter Gould zamislili da “Nazovi Saula” bude komedija od 30 minuta, ali kako su radili na karakterizaciji likova i radnje, odlučili su da je bolje da naprave dramu. Kako se komičar Bob Odenkirk snašao u ulozi života, gledajte samo na Pickboxu.

Pripremio: Nikola KUČARFoto: PICKBOX
Možda ste propustili...

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike