TvObzor
ALESSANDRO PREZIOSI

Mislim da kazalište svakom umjetniku produljuje život
Objavljeno 24. travnja, 2015.

Alessandro Preziosi, zvijezda popularne serije “Vendetta”, koju smo mogli donedavno pratiti na Novoj TV, kaže da je tajna ove serije u njenoj originalnosti, iskrenosti i prirodnosti. Osim što je mnogo radio na Lorenzovu liku, smatra da je vrlo uvjerljiv i po emocionalnoj snazi.

Alessandro je oduvijek pomalo radio na televiziji, na filmu i u kazalištu te smatra da ono umjetniku produljuje život. Odrastao je u obitelji odvjetnika te je i sam dvije godine bio odvjetnik u Avellinu, a diplomirao je pravnu filozofiju. Svestrani Alessandro, osim što slama srca gledateljica diljem svijeta, bavi se i glazbom te je snimio tri glazbena albuma. Bio je zaručen s glumicom Vittoriom Puccini, koju je upoznao 2003. na snimanju serije “Elisa od Rivombrose”, a s kojom ima devetogodišnju kćer Elenu. Iz veze s Rossellom Zito ima 15-godišnjeg sina Andrea Eduarda. Trenutačno je slobodan. Gledatelji Nove TV možda pamte Alessandra i po ulozi Pietra iz talijanske sapunice “Život na jezeru“. Posljednji televizijski projekt mu je uloga Zvijeri u mini-seriji “Ljepotica i zvijer“, u kojoj mu je partnerica lijepa Blanca Suarez, a upravo je u postprodukciji romantični film “Turist“, u kojem glumi i Stana Katić, zvijezda serije “Castle“ koja se prikazuje na Doma TV-u. U nastavku donosimo najzanimljivije dijelove intervjua Allesandra Preziosija za talijanski portal sorrisi.com, u kojem govori o uspjehu serije “Vendetta”.

Priču je nadahnuo roman Grof Monte Cristo. Veliko klasično djelo publika izuzetno cijeni. Dokaz je Fiorellov uspjeh: popularna, ne odveć zahtjevna zabava osvaja. Koja je tajna ove serije?

- Njezina originalnost. Iskrena je, jednostavna i prirodna i zato je tako popularna. Ima sve osobine velikih serija kao što su “Elisa od Rivombrose“ i “Ponos“, koje se temelje na pričama koje gledatelj lako prati.

Jeste li se gledali na malom ekranu?

- Jesam. Puno sam radio na Lorenzovu liku i vrlo mi je uvjerljiv po emocionalnoj snazi. Osim toga, junaci nam trebaju. Serija je imala publiku svih uzrasta, cijele su je obitelji gledale.

Zapravo je to, ipak, triler obojen crno, ne baš umirujući...

- To da, no od prve epizode sve je jasno. Gledatelj zna tko je Lorenzo Bermann i očekuje da Laura (lik koji tumači Anna Valle) spozna da je taj čovjek zapravo Andrea Damonte, njezina velika ljubav i otac njezina sina.

Sve u svemu, lik vam se svidio.

- Jako! Možda nije toliko instinktivan kao drugi koje sam tumačio. Teškoća, ali i ono što mi se najviše svidjelo, bilo je njegovo iščekivanje, sposobnost da zadrži kontrolu, da čeka. Velik posao za osobu koja tijekom 21 epizode mora ostati središte zbivanja.

Kazalište je vaša ljubav i sada ste direktor Teatra Stabile u Abruzzu.

- Sretan sam iako sam svjestan da svako priznanje nosi i veću odgovornost. Uvijek sam pomalo radio na televiziji, na filmu i nastupao u kazalištu, mislim da kazalište umjetniku produljuje život. Želja mi je da ovoj regiji donesem dostojanstvo kulture. I da obnovim potresom uništeno kazalište u Aquili koje ima i simboličnu vrijednost. Želio bih ovamo privući velika imena talijanskoga kazališta i osnovati studijski centar za umjetnička istraživanja koji bi povezivao umjetnike iz cijele zemlje.

Priredio: Adrian ANDREJEK

IME I PREZIME: Alessandro Preziosi

DATUM ROĐENJA: 19. travnja 1973.

MJESTO ROĐENJA: Napulj, Italija

LJUBAVNI STATUS: Neoženjen

DJECA: Sin Andrea Eduardo i kći Elena

Vendetta

Tajna serije je u originalnosti, iskrenosti i prirodnosti

Možda ste propustili...

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

Najčitanije iz rubrike