Osijek
OSJEČANKE, OPREZ! U GRADU JE ZAVODNIK!

Tko je u osječkom tramvaju
ostavio misterioznu poruku?
Objavljeno 5. ožujka, 2015.

Valentinovo je odavno prošlo, u to smo sigurni! No nismo sigurni u to tko je u osječkom tramvaju broj 0712 po rukohvatima ostavio vrlo jasnu, nedvosmislenu, a ipak tajanstvenu poruku: LEGENDARNI ZAVODNIK JE U OSIJEKU! GDJE? KADA?

Uzmemo li u obzir koliko “krugova” od Zelenog polja do Višnjevca i obrnuto dnevno napravi ovaj tramvaj i koliko putnika preveze, broj zbunjenih i radoznalih sigurno se broji u tisućama. Mnogima od njih prve asocijacije na riječ zavodnik sigurno su Casanova ili Don Juan. No, nijedan od njih sigurno nije došetao u Osijek. I lista svjetskih - a živih - velikih zavodnika i ljubavnika poduža je, a i izglednije je da nas je posjetio možda Johnny Depp ili Brad Pitt ili možda Jack Nicholson, Eric Clapton... Tomu bi se brojne Slavonke svih uzrasta sigurno razveselile.

Bilo kako bilo, vratimo se osječkoj priči jer, zanimljivo, ni vozač tramvaja ne zna o čemu je riječ, zapravo ne zna ni da se u njegovu vozilu nalaze bilo kakve poruke. Uistinu misteriozno! Ipak, prisjetimo li se nedavnih sličnih “gerilskih” akcija po središtu grada (donje rublje divovskih razmjera sušilo se u Županijskoj ulici, a mikroskopske čarapice i gaćice, pak, ispred Dječjeg kazališta), možda se i ovaj put netko domišljat odlučio malo začiniti sivu zimsku svakodnevicu i svojim sugrađanima prvo zagolicati maštu, pa onda nakon izvjesnog vremena i otkriti o čemu je riječi?!

I ovaj je put redakcija Glasa Slavonije otvorena za pomoć i sve konstrutruktivne prijedloge i ideje kojima ćemo razotkriti identitet pošiljatelja poruka i, što je još važnije - OPASNOG ZAVODNIKA!

Narcisa VEKIĆ

Iako su najpoznatiji, Casanova ili Don Juan sigurno nisu u Slavoniji!

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike