Regija
HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA VINKOVCI

Dobili novu opremu
Objavljeno 26. veljače, 2015.

VINKOVCI - U prostorijama Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Vinkovci jučer je održana primopredaja specijalne opreme za spašavanje iz vode. Oprema je nabavljena sukladno Sporazumu o opremanju i osposobljavanju 2010.-2014., a Zlatko Becić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Vinkovci, ovom prigodom je rekao:

- Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Vinkovci dobila je opremu u vrijednosti 80.000 prema sporazumu gradova i Vukovarsko-srijemske županije. Kompletno je opremljeno šestero ljudi za ljetne i zimske uvjete spašavanja iz vode. U opremi su dva kajaka koja su za ona mjesta gdje se ne može lako prići i služe nam za pretragu. Tu je i čamac za logistiku, te komplet odijela za zimu i ljeto koji se sastoji od suhog odijela tj. vodonepropusnog, pododijela, posebnih rukavica, sigurnosnog prsluka i kacige.

Opremu je uručio zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

- Nakon one katastrofe kad su bile poplave shvatili smo da nam treba oprema koja može odgovoriti svim problemima koji se mogu pojaviti. Ovo je nastavak suradnje s Hrvatskom gorskom službom spašavanja stanica Vinkovci, želimo je opremiti, a isto tako da spašavatelji prođu sve edukacije kako bi bili osposobljeni za sve probleme s kojima se susreću na terenu - istaknuo je Kelić.(M.K.)

Najčitanije iz rubrike