TvObzor
CSILLA BARATH BASTAIĆ

Zaljubljena u male
londonske ulice
Objavljeno 20. veljače, 2015.
Glumica je posljednjih nekoliko godina aktivna na londonskoj kazališnoj sceni, a uskoro snima i film

Glumica Csilla Barath Bastaić u London se zaljubila još u mladosti. Posljednjih godina njezino je ime sve prisutnije na tamošnjoj glumačkoj sceni. Lijepa glumica zbog toga živi na dvije adrese – u Zagrebu i Londonu. Csilla je nedavno dobila novu ulogu te počinje snimati svoj drugi film u Londonu.

- Cijeli film još uvijek je u nastajanju pa ne mogu otkrivati detalje, ali radi se o zaista zanimljivom projektu i neobičnom načinu rada. Cijeli je proces vrlo nalik na proces kako to rade Mike Leigh i Ken Loach u svojim pripremama za film. U početku nema scenarija, nego sve kreće od glumaca i improvizacije. Nakon nekog vremena uključi se i pisac i to sve u suradnji s režiserom i glumcima oblikuje u završni scenarij. Na ovom projektu surađuje internacionalna ekipa - iz Engleske, Srbije, Rusije, Njemačke i ja iz Hrvatske - ispričala je za scena.hr.

O tome koliko je u Londonu lakše ili teže uspjeti kao glumac, kaže:

- Ako imaš puno sreće i zaista fantastičnog agenta, koji je u top 10 agencija, onda su neka vrata definitivno otvorena. Teško mi je govoriti o tome je li teže tamo ili ovdje. Svagdje je teško. Ja sam slobodni umjetnik i konstantno postoji ta briga hoću li i kad imati sljedeći posao. Kod nas se situacija još i pogoršala i nama slobodnjacima zaista je nemoguće opstati ako ne žongliramo s bar nekoliko poslova istovremeno.

Glumici se u Londonu posebno sviđa raznolikost ljudi, događaja i prilika, a u posljednje vrijeme živi jako hektično.

- Posljednji blok proba bio je od 10 do 19 sati pa to ne ostavlja previše slobodnog vremena. Ali ja ionako sada idem isključivo raditi gore, tako da mi to ne smeta - kaže Csilla i priznaje kako joj se znalo dogoditi da se izgubi na ulicama Londona.

- Ne možeš upoznati ni jedan grad zapravo ako se bar jednom ne izgubiš. London je meni najinteresantniji daleko od turističkih gužvi. U malim uličicama koje izgledaju kao da se nisu promijenile od Dickensova vremena - kaže Csilla.

Piše: Tanja KVORKA

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

Najčitanije iz rubrike