TvObzor
ZIMSKI ŠOKAČKI DIVANI: IZBOR NAJLJEPŠE SLAVONKE

Valentina Jukić iz Vinkovaca
Miss fotogeničnosti
Objavljeno 20. veljače, 2015.
Osim što je osvojila titulu Miss fotogeničnosti, Valentina Jukić izabrana je i za drugu pratilju na izboru za najljepšu Slavonku

U organizaciji Slavonske naklade “Privlačica”, a u sklopu Zimskih šokačkih divana održan je izbor za najljepšu Slavonku u narodnoj nošnji za 2015.

Najljepša Slavonka s kalendara Privlačice je Mihaela Ivanika iz Opatovca, a titulu prve pratilje ponijela je Lucija Božić (Rokovci-Andrijaševci), dok je druga pratilja Valentina Jukić (Vinkovci). Titulu Miss simpatičnosti osvojila je Matea Damičević iz Slavonskog Broda. ''Glas Slavonije'', koji je tradicionalni medijski pokrovitelj natjecanja, i ove je godine nagradio Miss fotogeničnosti, koju je odabrao prosudbeni sud novinara i fotografa medijskih kuća. Tu laskavu titulu ponijela je Valentina Jukić iz Vinkovaca, a nagradu je uručio Marijan Beljan, član Uprave.

Nošnja stara sto godina

Valentina Jukić rođena je 12. siječnja 1994. u Vinkovcima. Studentica je treće godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku te je aktivna članica Folklornog ansambla ''Lisinski'' Vinkovci.

Na ovom izboru imala je nošnju staru sto godina, kosa joj je bila počešljana u dvije pletenice okruglo oko glave ukrašene asparagusom i cvijećem. Odjevena je bila u oplećak koji je ručno rađen i na rukavima je ručno rađena šlinga. Oko struka je pojas. Rubina je sastavljena raspletom i šlinganom čipkom. Preko oplećka je svilena marama ''fanžara'', a preko rubine svileni zapreg. Mali dukati bili su oko vrata i u ušima. Na nogama je imala najlonke boje noge i sandale. Nošnja je svečana i nosila se u svečane prigode poput nedjeljne mise ili kirbaja.

Studentica Ekonomskog fakulteta

- Studentica sam treće godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku, plešem u Folklornom ansamblu ''Lisinski'' Vinkovci. Ovo mi nije prvo iskustvo što se tiče izbora, bila sam već na jednom natjecanju u Požegi, gdje sam također bila druga pratilja. Presretna sam što sam na ovom izboru ponijela dvije lente Miss fotogeničnosti i titulu druge pratilje, to mi puno znači i zahvalila bih svima koji su glasali za mene. Poručila bih svim mladim djevojkama koje se nisu ove godine prijavile na izbor za najljepšu Slavonku da se slobodno prijave i da budu samo vesele i uz puno osmijeha - istaknula je Valentina Jukić.

Valentina Jukić uz lentu za Miss fotogeničnosti dobila je šestomjesečnu pretplatu na Glas Slavonije te fotografiranje za naslovnicu TV Obzora, dok je kao druga pratilja dobila umjetničku sliku i vikend za dvoje na moru.

Piše: Mario KOKAJ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike