Regija
AUSTRIJANCI POSJETILI DVD ŽUPANJA

Vatrogasci iz Tirola Županjcima žele donirati vozilo
Objavljeno 5. veljače, 2015.

ŽUPANJA - U sklopu obilaska vatrogasnih društava na području Vukovarsko-srijemske županije, Zapovjednik profesionalnih vatrogasaca Tirola iz Austrije Klaus Erler, i Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoć vlade Tirola, posjetili su i DVD Županja. Dobrodošlicu su im zaželjeli predsjednik Mladen Mikić i zapovjednik DVD-a Županja Zlatko Jemrić.

Gosti iz Austrije pojasnili su kako žele sagledati situaciju oko potreba i mogućnosti donacija opreme koja je nužna vatrogasnim postrojbama na području najistočnije hrvatske županije pa tako i DVD-u Županja. Oprema koja je do sada donirana na području Hrvatske vrijedna je više od 1,5 milijuna eura. Riječ je o više od 50 vatrogasnih vozila i više desetaka vatrogasnih pumpi, agregata i vatrogasne opreme. Na radnom sastanku u Županji kao najveći problemi istaknuti su dotrajala vozila i tehnika, a razgovaralo se i o drugoj vatrogasnoj tematici.

Naglasak je posebno stavljen na uređenje prostora DVD-a Županja, prije svega garaža za vozila i njihovo prilagođavanje europskim standardima, što je i osnovni preduvjet za donaciju vozila. Uz domaćine i goste radnom sastanku u Županji, između ostalih, nazočili su i zapovjednik VZŽ-a Zdenko Jukić i tajnik Krešimir Jelić.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

MAJA DOMNJAK-LELIĆ TRČI MARATONE

Osvojila Amsterdam i Pariz, želi i New York

Najčitanije iz rubrike