Osijek
GARAŽA NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

Kappa centar zapeo na
razmeđi prijenosa vlasništva
Objavljeno 11. siječnja, 2015.

Za garažu u Kappa centru, iako se bjelodano nalazi pod zemljom, može se primijeniti ona narodna da nije ni na “nebu ni na zemlji”. Izvijestili smo, naime, da je od početka godine ova garaža stavljena izvan uporabe te da se do daljnjega ne zna njezina sudbina. To će potrajati još neko vrijeme jer je “trenutačno u tijeku međufaza prijenosa vlasništva nad objektom i da novi vlasnik objekta još nije preuzeo sve funkcije objekta, a stari vlasnik još nije sve funkcije izgubio”. Tako odgovaraju u Upravi Osijek-Koteksa, tvrtki investitoru koja je objekt sagradila i za potrebu upravljanja njome osnovala tvrtku Kappa d.o.o.

No početkom listopada na Trgovačkom sudu u Osijeku obavljeno je brisanje važećih vlasničkih podataka.

Kappa je, naime, prešla u ruke Hypo banke. Iz njihove središnje uprave šalju odgovor kako ne niječu da su s “Kappa Business Centrom povezani dugi niz godina, ali u ovom trenutku oni su tek vjerovnici, a ne vlasnici”, te da ne mogu dati konkretnije informacije o budućnost centra, posebice garaže. Za odgovor upućuju na lokalnog vlasnika, vjerojatno misleći na Osijek-Koteks. U Koteksu su nam jasno dali do znanja kako oni (više) nisu odgovorni za Kappu.

Cijeli je zaplet nastao u tome što su obje tvrtke ove jeseni prošle kroz organizacijske i vlasničke promjene.

Najprije je, naime, većinski vlasnik Osijek-Koteksa, austrijski Alpine Bau, proglasio stečaj, pa se u stečajnoj masi kojom treba zadovoljiti potraživanja vjerovnika (Hypo banke) našao i Kappa centar. Iako Koteks sada ima nove, osječke vlasnike, oni zbog tih razloga ne mogu raspolagati ovim centrom.

Istovremeno i Hypo banka je prošla kroz svoje podjele, onaj bankarski sektor je prodan američkom investicijskom fondu, a novoosnovani Heta Asset Resolution skrbi se o prodaji nekretnina koje su građene Hypo kreditima koji se ne mogu naplatiti. Među njima je i Kappa centar.

Tko je, dakle, taj koji će podvući crtu i reći tko kojom imovinom upravlja tek će se vidjeti. Nažalost to znači da i do daljnjega ostaje spuštena rampa na ulazu u jedinu podzemnu garažu u samom centru grada. Odnosno garažu “ni na nebu ni na zemlji”... D. Kuštro

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike