Osijek
OBJEKT PREŠAO U RUKE HYPO BANKE

Garaža u Kappa centru više nije u funkciji: Novi vlasnik se ne izjašnjava što će biti dalje
Objavljeno 8. siječnja, 2015.

Razmeđe dviju godina dijelu Osječana donijelo je nove brige. Naime s 1. siječnja tvrtka Kappa prestala je upravljati garažom u tom istoimenom objektu u Ulici Republike, odnosno cijeli je objekt, prema još uvijek službeno nepotvrđenim informacijama, prešao u ruke novog vlasnika. Riječ je o Hypo banci.

No tko god da to jest, ne pruža informacije što će dalje biti s prostorom podzemne garaže u kojemu je 250 parkirališnih mjesta i koji je posljednjih godinu dana postao omiljeno mjesto za parkiranje u strogom centru, to više što se nudila pogodnost besplatnog 60-minutnog parkiranja. Problem je sada nastao u tome što je dio korisnika uplatio godišnju parking kartu koja primjerice vrijedi do lipnja, a sada im je ova usluga naglo onemogućena.

Od starog vlasnika ne mogu dobiti kvalitetnu informaciju, od novog još ne stižu nove. Dojmu opće zbunjenosti s obje strane pridonosi i tek informacija isprintana na običnom listu papira.

Prema ranijim objavljenim informacijama Društvo Kappa osnovano je još 2001. godine za izgradnju i upravljanje novim poslovno-stambenim kompleksom i prvotno se nalazilo u većinskom vlasništvu Hypo grupe. Tijekom i nakon gradnje ovog centra koji ima prepoznatljiva dva tornja - jedan poslovni, drugi stambeni, te jedinstveno hortikulturalno uređenje s južne strane, društvo je poslovalo pod okriljem Osijek-Koteksa.

Osim nekoliko iznajmljenih lokala uz Ulicu Republike, te korištenja garaže, do danas je ostala neizvjesna sudbina i namjena ostalih prostora ovog zdanja koje se odlikuje ukupnom površinom od 22 tisuće četvornih metara. (D.Ku.)

Možda ste propustili...

SPOJ GINEKOLOGIJE I NEINVAZIVNE ESTETSKE MEDICINE

Poliklinika Sara sada i u Osijeku

DRAMATERAPIJSKA RADIONICA “MOJ OTOK”

Kako strah od budućnosti smanjiti na zaigran način?