Osijek
SVAĐA NA OSJEČKOJ TRŽNICI

Prodavači borova međusobno uzurpirali
mjesta licitirana po cijeni od 3660 kuna
Objavljeno 20. prosinca, 2014.

Prolaz kraj osječkog zatvora godinama je u prosincu mjesto prodaje božićnih drvaca. A umjesto da se nadmeću u prodaji borova i pokušaju animirati kupce za kupnju upravo svoga bora, jučer je (petak) došlo do žestoke svađe među prodavačima, i to zbog mjesta koje su prethodno licitirali.

- Dobio sam peto mjesto za prodaju borova, no to je mjesto zauzeto cijeloga jutra borovima drugog prodavača. On je dobio mjesto broj četiri, a ja broj pet, međutim, on se raširio sa svojim borovima i cijelo sam prijepodne vodio bitku jer su njegovi borovi zaklanjali moje. To nije pošteno s obzirom na to da sam skupo platio to svoje mjesto. Platio sam ga oko 3660 kuna - ispričao je dugogodišnji prodavač borova Ivan Mikulić. Negoduje također jer, kako tvrdi, Tržnice prodaju mjesto na biciklističkoj te pješačkoj stazi, umjesto na zelenoj površini, a zbog čega je otišao i u Upravu Tržnica, no kaže da i nadalje nije mogao staviti borove na svoj prostor za prodaju koji je platio.

Posve drukčije objašnjenje slučaja dobili smo od Ante Šimića, direktora Tržnica, koji kaže da je Mikulić borove počeo prodavati u četvrtak. Prodavač koji je navodno zauzeo njegovo mjesto maknuo je svoje borove te Šimić osobno ne vidi nikakav problem.

- Nije točno da iznajmljujemo biciklističku i pješačku stazu, jer su to javne površine i njima ljudi prolaze. Sve izlicitirane površine jednake su veličine i ima ih osam, a Mikulić je dobio petu, koja je ujedno i posljednja i tu ima dovoljno mjesta. Inače, prodaja borova ondje je tradicija koja postoji godinama. Upravo zbog toga nismo ugasili prodaju borova na tome mjestu - objasnio je direktor Šimić.M.Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike