TvObzor
IVANA RADOVNIKOVIĆ MARKOVIĆ

Veselim se blagdanima, druženju s obitelji i prijateljima
Objavljeno 5. prosinca, 2014.

Popularna pjevačica Ivana Radovniković, odnedavna Marković, ovih dana predstavit će svoj prvi projekt posvećen isključivo djeci, onaj u koji je, baš kao i u sve ostalo što radi, uložila mnogo truda i ljubavi. O spomenutim aktualnostima prvo je progovorila za TV Obzor, a otkrila nam je, između ostalog, i kako će provesti ovogodišnje blagdane.

Što nam možete reći o novom projektu za djecu? O čemu je riječ, koliko radite na njegovoj realizaciji?

- 'Bajke u pjesmama' je edukativno-zabavna slikovnica, bojanka i CD namijenjeni djeci predškolske i rane školske dobi. Već godinama sudjelujem u različitim dječjim glazbenim programima kao gost, a na prijedlog svoje menadžerice Lide Hamar Paladin odlučila sam odvojiti vrijeme i napraviti nešto za djecu. Kao dijete i sama sam voljela bajke, pogotovo one koje su dolazile i u nekom glazbenom paketu. Gotovo godinu dana je već prošlo od kad sam nacrtala prvu ilustraciju do danas.

Promocija na Sv. Nikolu

Kad će se paket naći u prodaji, planirate li organizirati promociju?

- Jedva čekam Sv. Nikolu, dan koji smo simbolično odabrali za promociju 'Bajki u pjesmama' kako bismo razveselili mališane i ponudili roditeljima kvalitetan poklon. Jedva čekam 6. prosinca da vidim sva ta nasmiješena lica!

Koje je vama bila omiljena dječja bajka? Možemo li očekivati da se u budućnosti posvetite dizajniranju slikovnica?

- Nikad ne reci nikad. Tko zna, možda ovo bude projekt u više nastavaka jer sam uživala u svakom koraku stvaranja. Moja omiljena dječja bajka je 'Ružno pače'. Kao mala nju sam najviše voljela čitati. Ne znam zašto, ali očito je ostavila nekakav dubok dojam na mene.

Osim dječjeg projekta, osvajate radijske postaje novim singlom “Krug“. Kako biste opisali tu pjesmu? Hoće li se snimati i videospot?

- Nakon što završim promociju dječjeg projekta, u sječnju će tek izaći videospot za pjesmu 'Krug'. Ona govori o tome kako je sve u našem životu na neki način povezano, i ako ikad poželimo početi ispočetka, to je moguće, samo moramo znati u koji trenutak se trebamo vratiti.

Više nisam gospođica

Posljednji put intervjuirali smo vas u svibnju ove godine. Što ima novoga u ovih šest-sedam mjeseci?

- Uh, svašta! (smijeh) Možda prije svega to što više nisam gospođica.

Studijski album „Dio mene“ objavljen je tek nedavno, imate i aktualan singl, a pri kraju je i ovaj novi projekt. Slijedi li vam odmor ili će ipak biti radno?

- U glazbi se rijetko umarate ili odmarate, mislim da će vrijeme koje dolazi biti neki novi izvor inspiracije za neke nove uratke.

Bliže nam se blagdani, kako ćete ih provesti ove godine?

- Prosinac obožavam! Ne znam čemu se više veselim - svom rođendanu, Badnjaku i Božiću, druženju s prijateljima i obitelji, dobroj klopi, koncertima, prigodnim nastupima s Four Ladies, druženju s klincima uz slikovnicu, skijanju... Ne žalim se, potpuno uživam u svemu što me čeka ovog prosinca.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
DESET GODINA NA SCENI

Na sceni ste već deset godina. Kad pogledate unatrag, koji su vam najdraži trenuci u karijeri, a koje vam je razdoblje bilo malo teže?

- Uvijek je jednako teško kad se boriš za svoje mjesto na glazbenoj sceni, ali i jednako lako kad to radiš na svoj način, pod svojim uvjetima, iz čiste potrebe da ljudima daješ svoju glazbu u nadi da će se i sami pronaći u njoj. Mislim da je moj put baš onakav kakvim sam ga i zamišljala, jer ne želim biti ništa osim onog što jesam. Da bi klima katkad mogla biti povoljnija - mogla bi, ali to nema veze sa mnom. Imam tu sreću da su oko mene ljudi koji vjeruju u mene i u ono što radim. Ne bi bilo lagano bez podrške koju imam u agenciji Hamar Media, koja se već sedam godina brine za moju karijeru.

BAJKE U PJESMAMA

Novi dječji projekt Ivane Radovniković Marković sadrži slikovnicu, bojanku i dječji album s pjesmama i instrumentalnim karaokama, koji kroz pjesme donose najpoznatije bajke svih vremena. “Bajke u pjesmama“ idealno su pomoćno sredstvo za učenje u vrtiću i školi ili za zabavu kod kuće. Svojim sadržajem prilagođavaju se predškolskoj i ranoj školskoj dobi. Najmlađi mogu slušati priče i prepoznavati ilustrirane likove, oni malo veći mogu učiti čitati kroz slikovnicu i pjevanje tekstova uz pjesme s CD-a, a oni naprednije dobi mogu samostalno pjevati uz pripremljene glazbene karaoke. Djeca će čitati, pjevati, plesati, bojiti, a što je najvažnije - razmišljati, maštati i zabavljati se. Bajke poput “Crvenkapice“, “Snjeguljice“, “Ivice i Marice” prenose važne pouke primjerice o tome da treba pomagati drugima, biti nesebičan i hrabar. One su svevremenske i prenose one ljudske vrijedosti koje želimo ostaviti i novim generacijama.

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

Najčitanije iz rubrike