Regija
DO KRAJA GODINE TOPLI OBROK ZA 105 UČENIKA U BELOM MANASTIRU

Donacije stizale čak i iz Chicaga!
Objavljeno 18. studenog, 2014.

BELI MANASTIR - Premda su institucije te koje bi trebale staviti točku na ''i'' glede problema gladne djece u Hrvatskoj, nakon teksta o nekim gladnim učenicima belomanastirske OŠ Dr. Franje Tuđmana i humanoj učiteljici, koji su prenijeli svi hrvatski portali, a potom o problemu progovorili i ostali mediji, osiguran je topli obrok za 105 učenika do kraja tekuće školske godine.

- Zvali su ljudi iz doista svih krajeva Hrvatske, na čemu im najljepša hvala - priča ravnatelj škole Damir Mendler, koji je na posljednjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća ponovio pitanje hoće li Grad Beli Manastir osigurati sredstva za topli obrok, bar dijelu učenika, kada ne može svima. Osim što su u školu nazivale fizičke osobe, iznenadilo ga je veliko zanimanje raznih tvrtki. U konačnici se, dodaje, nekima morao i zahvaliti na donaciji. Premda o donatorima, kao i učenicima za koje je osiguran topli obrok, ne želi govoriti, istaknuo je kako je jedna donacija stigla čak iz američkog Chicaga, a uplaćen je i mjesečni topli obrok iz Slovenije. I ono što je najvažnije, prehrana za 25 učenika (25.000 kuna) bit će uvrštena u proračun grada Belog Manastira za iduću godinu. Dogovoreno je to, tvrdi Mendler, krajem proteklog tjedna s gradonačelnikom Ivanom Dobošem i suradnicima. Gradsko vijeće Belog Manastira, bez obzira na šarolikost političkih stavova, prijedlog ne bi trebalo odbiti...I.Getto

SVAKOG DANA VOĆE

Podsjetimo, mjesečno je za obrok u školskom restoranu potrebno izdvajati stotinjak kuna, ovisno o broju radnih dana. Za pet kuna dnevno djeca pretplaćena na školsku kuhinju svakog drugog dana dobiju topli obrok (tjestenina, varivo, pečeno meso, riba i slično). U dane kada je na meniju hladni obrok, bude im posluženo pecivo, burek, sendviči... Svakog dana dobivaju i voće.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike