TvObzor
DOMA TV

Castle - Neobičan detektivski par
Objavljeno 17. listopada, 2014.
S dozom humora, akcije i lagane napetosti između glavnih likova u seriji “Castle”, proslavljeni pisac krimiromana pridružuje se detektivki u rješavanju misterioznih ubojstava

Doma TV na male ekrane donosi još jednu u nizu višestruko nagrađivanih američkih krimiserija. S dozom humora, akcije i lagane napetosti između glavnih likova u seriji Castle, proslavljeni pisac krimiromana pridružuje se detektivki u rješavanju misterioznih ubojstava.

Rick Castle (Nathan Fillion) je jedan od najpoznatijih svjetskih autora kriminalističkih romana. Naoko ima sve: slavu, obožavatelje i žene, no nažalost proživljava krizu s pisanjem. Kada ga policija počne ispitivati o seriji ubojstva vezanih uz serijskog ubojicu koji ubija imitirajući slučajeve iz njegove knjige, Castle pronalazi inspiraciju u Kate Beckett (Stana Katić), pametnoj i zanimljivoj istražiteljici koja je fascinirana čudnim slučajevima. Ta fasciniranost proizlazi iz godinama neriješenog slučaja ubojstva njezine majke. Ovaj naizgled nespojivi par polako počinje graditi svoj odnos kad zajedno krenu istraživati čudna ubojstva u New Yorku.

Nathan Fillion

Nathan Fillion bio je dio stalne glumačke postave “Kućanica” u ulozi dr. Adama Mayfaira, novog susjeda u Wisteria Laneu i mnogo mlađeg supruga Katherine Mayfair (Dana Delany). Na velikom platnu pojavio se s Keri Russell u romantičnoj komediji “Konobarica”. Fillionove ostale filmske uloge uključuju Universalov film “Slither” s Elizabeth Banks, “Glas smrti 2”, “Bitka za budućnost”, koji ga je opet ujedinio s redateljem Josom Whedonom, “Spašavanje vojnika Ryana”, nezavisni film “Water’s Edge”, “Ljubav iz snova”, “Dracula 2000” i “Doubting Reilly”. Kad je riječ o serijama, Fillion je bio nominiran za nagradu Emmy za ulogu u dramskoj seriji “One Life to Live”. Ostale uloge uključuju ABC-ov film tjedna “Nesreća na Arktiku”, kao i uloge u serijama “Drive”, “Dva dečka i djevojka”, “Buffy, ubojica vampira”, “Pasadena” i “Par-nepar”.

Stana Katić

Uz dojmljiv opus koji obuhvaća film, televiziju i kazalište, Stana Katić postala je jedna od najtraženijih glumica Hollywooda. Osim od uloge u filmu Willa Eisnera i Franka Millera “The Spirit” sa Samuelom L. Jacksonom i Gabrielom Machtom, glumi i u filmu Jamesa Bonda, “Bond 22: Zrno utjehe”, u filmu nagrađivanog redatelja Roberta Bentona “Gozba ljubavi” s Morganom Freemanom i Gregom Kinnearom i u indie filmu “Stilletto” s Tomom Berringerom i Tomom Sizemoreom. Serije u kojima je glumila su: “Heroji”, “24”, CTV-ova epska miniserija “Policajci i prijatelji”, te upečatljive uloge u serijama “Završni udarac”, “Hitna služba” i “Na rubu zakona”. Katić je glumila i u svjetskoj premijeri Des McAnuffove komedije “Private Fittings”, od bivšeg SNL-ova autora Marka O’Donnella. Dean Devlin, producent “Dana nezavisnosti”, o Katić je izjavio: “Naviknite se na njezino ime, jer ona će postati golema zvijezda.”

Pripremio : Nikola KUČAR
Glavne uloge

Naslovne uloge u serijalu tumače Nathan Fillion (koji glumi Richarda Castlea), Stana Katić (Kate Beckett ), Molly C. Quinn (Alexis Castle), Jon Huertas (Javier Esposito), Seamus Dever (Kevin Ryan), Susan Sullivan (Martha Rodgers) i Tamala Jones (Lanie Parish). Redatelji serijala su John Terlesky, Rob Bowman i Bryan Spicer.

Stvarni pisci

U seriji se kao povremeni likovi pojavljuju stvarni pisci kriminalističkih romana Stephen J. Cannell, James Patterson, Dennis Lehane i Michael Connelly i to na povremenim partijama pokera u Castleovom stanu. Na njima obično komentiraju kriminalističke slučajeve koje Castle prati te ga zadirkuju zbog njegovog odnosa s Beckett. Nakon što je 30. rujna 2010. Stephen J. Cannell preminuo u stvarnom životu, u tim je scenama njemu u čast ostala prazna stolica.

Najčitanije iz rubrike