TvObzor
MIROSLAV ŠKORO

Kad poželim biti ozbiljan, otići ću u informativni program
Objavljeno 17. listopada, 2014.

Jedan od najpoznatijih Osječana, odnosno Višnjevčana, pjevač Miroslav Škoro voditelj je nove emisije “Uhvati Bingo ritam” koja se prikazuje ponedjeljkom od 21 sat na RTL Televiziji. Podsjetimo, nedavno smo za TV Obzor kratko porazgovarali s Mirom, no budući da su nas njegovi vjerni obožavatelji molili da njihovom idolu postavimo nešto više pitanja, potrudili smo se i ispunili im želju. U nastavku, dakle, možete doznati brojne zanimljivosti koje nam je Škoro otkrio, a vezane su uz njegov najnoviji voditeljski projekt, ali i uz glazbenu karijeru.

Godine iskustva

Odnedavna vas gledamo u novom glazbeno-natjecateljskom showu “Uhvati Bingo ritam“. Kako je ostvarena suradnja s RTL Televizijom?

- RTL je u potrazi za voditeljem obavio razgovor i sa mnom. E, sad, zašto su se odlučili za mene, a ne za nekoga drugoga, to bi trebalo pitati njih. Meni je drago zbog toga i čast mi je voditi taj show.

Ovaj put imate i suvoditeljicu. Kako se slažete s Antonijom Blaće? Jeste li se otprije poznavali ili ste se prvi put sastali prilikom predstavljanja emisije?

- Poznavali smo se s Narodnog radija, ali je pravo upoznavanje 'palo' kod mene u studiju na snimanju Bingo pjesme 'Ti si moj broj'. Bilo je pravo slavonsko uz kulen, kobasicu, slaninu i rakiju. Od tada smo si baš dobri.

Poznati ste kao zabavljač i vjerujemo da vam show uživo ne predstavlja nikakav problem. Imate li nekakve pripreme prije same emisije? Možda i ritual prije negoli zakoračite u studio?

- Pripreme su probe koje smo radili i radimo, plus sve ove silne godine života i iskustva koje sam pobrao po pozornicama od nemila do nedraga. Rituala nema. Odjenem se, ozvuče me i - Bože, pomozi!

Potpuna sloboda

Koja vam je najzabavnija igra u sklopu emisije? Biste li se voljeli naći u natjecateljskoj ulozi da niste u ovoj voditeljskoj?

- Meni su sve igre zanimljive, ali 'Note u slici', igra gdje se crtaju naslovi pjesama, mom je srcu najdraža. Kao natjecatelj bih bio katastrofa, u to sam uvjeren.

Jeste li ikad zaigrali „Bingo“ ili neku sličnu lutrijsku igru na sreću?

- Nekoliko puta odigrah, ali neuspješno. Nisam taj tip.

Koliko se ovaj novi show razlikuje od autorskih emisija na kojima ste prethodno radili?

- Nisam autor 'Binga', nego samo voditelj, pa je utoliko drugačiji i manja mi je odgovornost, recimo to tako. S druge strane, imam potpunu slobodu u vođenju emisije, pa sve skupa doživljavam kao svoje, ako me razumijete. Jako je ugodno raditi s RTL-ovom ekipom jer su svi maksimalno 'umočeni' u projekt.

Život pred ekranom

Što inače pratite na televizijskim ekranima? Imate li omiljene serije, filmove i slično?

- Moj život pred ekranom oblikuje moje dvoje prekrasne i talentirane, a u isto vrijeme vrlo umjetnički obrazovane i profinjene djece. Iznenadili biste se što sve gledam i slušam. Zapravo, i ja sam ponekad iznenađen što sve gledam i slušam.

Na kraju moramo pitati koje su novosti vezane uz vašu glazbenu karijeru?

- Pa, ako već morate... (smijeh) U svom studiju 'Catacomba' radim albume za Vigor i Slavonske lole, a u isto vrijeme promoviram svoj novi album 'Putujem sam' i ovu pjesmu s Požege 'Sokak bez imena'. Snimit ću uskoro spot za tu pjesmu u kojem će igrati poznata glumica Marijana Mikulić, dok će rođo Vedran Mlikota, nakon dugo vremena, imati samo 'epizodnu' ulogu.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
Savjet ili kritika

Pratite li kritike na svoj račun? Mislite li da je važno poslušati savjet ili kritiku?

- Moja je mama Neda, kuhajući paradajz u Višnjevcu, rekla da nije važno što se govori, nego tko govori. Nisam još doživio da netko važan govori o meni nešto vrijedno slušanja.

Šaljivi komentari

Jesu li vam iskreni i šaljivi komentari po kojima ste poznati donijeli kakve neugodnosti?

- Uglavnom svi shvaćaju da je u pitanju zabavno-glazbena emisija, pa nemam problema. Dogodi se da 'čistunci' broje krvna zrnca, a s obzirom na to da znam da je u pitanju ideologija, za to me boli uho. Sve što takvi iznjedre mogu nakačiti mačku o rep, a ja, kad budem htio biti ozbiljan, idem u Dnevnik, pa ćemo dalje vidjeti.

Najčitanije iz rubrike