Regija
PRESICA GRADONAČELNIKA DONJEG MIHOLJCA ZORANA KOVAČA O NAJAVLJENIM VLADINIM PROMJENAMA POREZNOG ZAKONA:

To će dovesti u opasnost neke pojekte Donjeg Miholjca
Objavljeno 15. rujna, 2014.

DONJI MIHOLJAC – Sumiranje rezultata rada u proteklih nešto više od godine dana otkako je na čelo Donjeg Miholjca došao Zoran Kovač (HDSSB), bila je tema konferencije koju je održao. Podsjećajući kako je u trenutku njegova dolaska na vlast stanje u Gradu bilo izuzetno teško u smislu akumuliranja gubitaka u proračunu s minusom koji je iznosio približno 3,5 milijuna kuna te kako mu je prioritetni zadatak bio racionalizacija takvog sustava i troškova, Kovač je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice što je obaveze Grada uspio smanjiti za više od dva milijuna kuna, od čega je minus na računu smanjen za 1,2 milijuna kuna, a obveze prema dobavljačima za milijun kuna.

- Unatoč teškoj situaciji smatrali smo da moramo iznaći način i sredstva za projektiranje i tehničku dokumentaciju za projekte koje planiramo nominirati prema kohezijskim i strukturnim fondovima EU. U pripremi je projekt biciklističke staze dužine osam kilometara te izgradnja mrtvačnice, kao i neki drugi projekti koji će se realizirati iduće godine - kazao je Kovač, zadovoljno naglasivši što su već do danas realizirani svi projekti planirani za cijelu 2014. godinu.

- Prošle godine počela je II. faza sanacije odlagališta otpada vrijedna pet milijuna kuna, a slijedom zakonskih obveza krenulo se i u primarnu selekciju otpada i uređivanje zelenih otoka, koje je vrijedno oko 120.000 kuna. Ovih dana otvorit će se i biološki prečistač otpadnih voda vrijedan 33 milijuna kuna, a 17. rujna kreće gradnja II. faze obilaznice, naglašava Kovač. Dodaje da im je u brojnim projektima od velike važnosti bila financijska potpora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Županije osječko-baranjske te države.

Kako i Donji Miholjac dijeli sudbinu brojnih u kojima je razina industrijske proizvodnje i stopa zaposlenosti daleko ispod prijeratnih rezultata, Kovač upozorava da će i njegovu Gradu novi golemi udarac zadati država promjenama Zakona o porezu na dohodak, pri čemu bi se prihodi na koje se računalo, trebali godišnje smanjiti između 700.000 i milijun kuna, što je za ovakav grad s proračunom u kojem je oko 18 milijuna izvornih prihoda, nagovještaj novih problema i borbi.

- To će zasigurno dovesti u opasnost planiranu realizaciju nekih naših projekata, ali i održavanje tekuće likvidnosti. No nastavit ćemo sa započetom racionalizacijom sustava i vjerujemo da ćemo za kvalitetne projekte uspjeti osigurati potrebna sredstva iz Fondova EU - poručio je Kovač.L.Aničić

Prihodi na koje se računalo godišnje će se smanjiti između 700.000 i milijun kuna

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku

Najčitanije iz rubrike