Dome slatki dome
IZOLACIJA KOSIH KROVOVA MINERALNOM VUNOM

Niskoenergetska kuća - Izolirani krov je ušteđen novac!
Objavljeno 11. rujna, 2014.
Toplinska izolacija mjera je sanacije s najvećim potencijalom uštede energije

Tek pravilnom izolacijom krova postajemo svjesni uštede, stoga je izolirani krov ušteđen novac!

Toplinska izolacija mjera je sanacije s najvećim potencijalom uštede energije. Preko krova, fasade, poda na tlu i/ili podruma nedovoljno izolirane ili uopće neizolirane kuće gubi se više od 70 % energije. Površine krova u tom imaju najveći udjel - preko nedovoljno izoliranog krova gubi se do 30 % topline iz unutrašnjosti zgrade prema van. To znači da je trećina energije upotrijebljene za grijanje prostorija izgubljena. Prema tome, i trećina troškova za grijanje plaćena je bez potrebe!

Optimalna izolacija krova ostaje stoga najveći potencijal za uštedu energije. Knauf Insulation nudi primjeren sustav izolacije za svaku građevinu - i, naravno, za sve moguće varijante izolacije krova - bilo da se radi o sanaciji bilo da se radi o novogradnji.

Sanacija ili novogradnja - izoliranje krova prema aktualnim energetskim standardima

Krovovi starijih kuća često su vrlo loše izolirani - u najgorem slučaju oni su i bez ikakve izolacije. Sanacija takvih krovova vrlo je složena - ni jedan krov ne sliči nekom drugom. Ovisno o stanju krova i/ili planirane mjere sanacije u unutrašnjosti potkrovlja može se provesti postupak izoliranja izvana (kod novog pokrova) ili izoliranje iznutra. U oba slučaja treba se pridržavati zakonskih propisa o uštedi energije (Tehnički propis o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama (NN, 110/08.), Pravilnik o energetskom certificiranju zgrada (NN, 113/08.)). Od travnja 2010. vrijede nove, pooštrene smjernice. Nove se kuće moraju graditi s izolacijskim sustavima, koji također odgovaraju aktualnim energetskim standardima, jer su iskoristivost energije i komfor stanovanja danas najvažniji zahtjevi koji se postavljaju za kuće za stanovanje.

Tek pravilnom izolacijom krova postajemo svjesni uštede, stoga je izolirani krov ušteđen novac!Optimalna stambena klima pod krovom

Krovovi su izloženi jakim klimatskim promjenama: sunce, vjetar, kiša, tuča, snijeg. Za ugodnu i zdravu klimu u prostorijama neizostavna je ispravna izolacija krova.

Zaštita od hladnoće zimi

Zimi u tavanskim prostorijama može biti vrlo neugodno, ako toplinska izolacija nije dostatna. Ispravna toplinska izolacija u kombinaciji sa zračnim slojem brine se da pri niskim vanjskim temperaturama toplina ne izlazi, nego ostaje u prostoriji.

Zaštita od prekomjernog zagrijavanja ljeti

Ispravna toplinska izolacija brine se za to da se tavanske prostorije pri visokim vanjskim temperaturama previše ne zagrijavaju. Zbog sveobuhvatnih obloga s visokim kapacitetom pohranjivanja topline ukupna se ljetna toplinska zaštita manifestira na najbolji mogući način.

Izoliranje kao prilog zdravom stanovanju

Na površini neizolirane vanjske površine zrak se brzo hladi i raste relativna vlaga zraka, a time i rizik od stvaranja plijesni i gljivica! Stručna ugradnja izolacijskih materijala značajno smanjuje tu opasnost i tako daje veliki prilog zdravom stanovanju.(M.R.)

Možda ste propustili...

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

Najčitanije iz rubrike