Osijek
ZAMKE PRI KUPNJI PREKO INTERNETA

Englezi poštarinu naplatili 11,80, a sada
traže čak 400 kuna za isporuku robe?!
Objavljeno 4. rujna, 2014.

Osječanka koja je preko poznate internetske stranice iz Velike Britanije kupila dječji stol i stolice, ostala je u šoku kada joj je, unatoč već naplaćenom računu za proizvod i uslugu slanja, tvrtka zatražila dodatnih 42 funte, odnosno 400 kuna za poštarinu!

Ako spomenute 42 funte ne plati, ponuđena joj je opcija otkazivanja narudžbe. No, kako bi povrat novca trajao dulje nego je trebala trajati isporuka kupljene robe koja joj je potrebna što prije, ona na tako što ne pristaje. Naime, naručeni stol i stolice trebaju biti dar za rođendan njezine djevojčice koji je za nepunih tjedan dana.

- Obećali su isporuku za Hrvatsku u roku od pet dana, jasno su mi na računu istaknuli kako je cijena poštarine na moju kućnu adresu 11,80 kuna, sve lijepo naplatili i onda, dva dana kasnije, i to tek nakon mog pisanog upita zašto mi ne stiže potvrda o kretanju pošiljke, rekli su da su pogriješili u izračunu poštarine i da moram platiti još dodane 42 funte ako želim ono što sam naručila. Odbijam to platiti! Ja sam platila ono što sam kupila i platila sam poštarinu koju su oni odredili, a to što su oni pogriješili njihov je problem za koji bi sami trebali snositi posljedice - kaže nam ogorčena Osječaka koja je odlučila slučaj istjerati do kraja, te se za pomoć obratila Savjetovalištu za potrošače Potrošačkog foruma u Osijeku, a potom i uredu Europskog potrošačog centra u Hrvatskoj, gdje joj, kažu, daju za pravo te obećavaju pokušati pomoći riješiti ovaj problem. Ističu, prema europskoj praksi gospođa uistinu ne bi trebala za kupljeni proizvod i njegovu dostavu na kućnu adresu platiti ni lipe više od iznosa koji stoji na računu u sklopu kojega je jasno istaknuto da poštarina iznosi 11,80 kuna.

- Upravo zbog ovakvih slučajeva Europski potrošački centar u Hrvatskoj i postoji. Sve smo podatke o slučaju zaprimili i poslijedit ćemo ga kolegama u Velikoj Britaniji koji bi trebali pristupiti rješavanju problema - kažu iz ECC-a. I. Solar

Možda ste propustili...

NA ŠTANDU U GOSPODARSKOM CENTRU

Otkrivali policijske tajne

SPOJ GINEKOLOGIJE I NEINVAZIVNE ESTETSKE MEDICINE

Poliklinika Sara sada i u Osijeku

Najčitanije iz rubrike