Osijek
ZANIMLJIV VIKEND U ČEPINU

Otvoren Proljetni sajam
i novi Agropark Čepin
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Proljetni festival spremno je dočekao goste u Čepinu. Bilo je poučno i zabavno cijeli dan provesti u Čepinu, i to s posjetiteljima svih dobi, uz bogatu ponudu domaćih proizvoda na 55 štandova. Uz nastup čepinskih vrtićaraca, svoje umijeće sviranja fagota pokazao je državni prvak - učenik Marin Brajović iz Čepina, a održane su i predstava za djecu, radionice, tribina, plesni program i odličan večernji koncert tamburaša Arteški bunar. Od tolikog broja aktivnosti valjalo je i predahnuti uz ručak, koji već tradicionalno za sve posjetitelje besplatno kuha chef Špiček, a cjelodnevni je program od ponude cvijeća i svega vezanog uz edukaciju iz vrtlarenja do izrade mirisnih svijeća i voskova organizirala Općina Čepin.

- Zadovoljni smo što je Proljetni sajam, koji se održao treći put, ponovno bio prepun, bilo je najviše posjetitelja do sada, što pokazuje da smo s ovom organizacijom pogodili ono što ljudi vole. Zadovoljni su i posjetitelji i izlagači, kojima je ovo prava prilika da prodaju i promoviraju lokalne proizvode. Unijeli smo posebnu živost na ovaj trg koji smo izgradili i dali smisla prostoru u središtu naselja - uloživši u njega 900.000 eura - kazao je načelnik Čepina Dražen Tonkovac.

Dodatni razlog za slavlje je i to što je Čepin dobio novi Agropark, koji su svečano otvorili Tonkovac s donačelnikom Ivanom Žeravicom, predsjednikom Općinskog vijeća Robertom Perišom i Željkom Barišićem, direktorom čepinske Urednosti. "Napravili smo novi reprezentativni izložbeno-prodajni prostor koji će omogućiti bolje povezivanje lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika i poduzetnika s tržištem uz subvencionirani najam. Najam klupe je 60 eura godišnje, mogu se koristiti skladištem, sanitarnim prostorom i svime u toj cijeni. Umjesto isključivo klupa tu je sada poslovna zgrada, u koju je uloženo 650.000 eura, za one koji prodaju voće, povrće, tradicijske proizvode - kaže Tonkovac.

- Ovakve načine poboljšanja uvjeta za prodaju lokalnih OPG-ova podržava i Županija - potvrdio je na otvorenju i Romeo Jukić, pročelnik za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije. Ova općina je poznata po poljoprivrednoj proizvodnji, a u Agroparku će mjesto uskoro naći i proizvođači čepinskog brenda - kupusa. D.Pejić
Možda ste propustili...

OSJEČKI SDP-OVCI MARIJAŠEVIĆ I PILIŽOTA KONTRIRAJU "HODAČIMA"

Ne hodu za redukciju ljudskih prava - ovo je Osijek, Hrvatska, a ne Poljska i Afganistan

OTVOREN JE NATJEČAJ - PRIJAVITE SE

Najbolji maturantski slogan je...

Najčitanije iz rubrike