TvObzor
NEVENA RISTIĆ I SLAVEN ŠPANOVIĆ

Ljubavni par u “Vatrama ivanjskim”
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.
Oboje prvi put glume zajedno, ne kriju zadovoljstvo odabira produkcije, no i njihova sudbina u seriji isprepliće se pod teretom raznih izazova

Uz impresivna imena hrvatskog glumišta, koji je okupio RTL-ov adut jesenje sheme, dramska serija “Vatre ivanjske”, našli su se Nevena Ristić i Slaven Španović, koji tumače neke od glavnih likova čije se sudbine isprepliću pod teretom raznih izazova.

Mladi glumci Nevena Ristić i Slaven Španović u seriji “Vatre ivanjske” utjelovljuju ljubavnu priču između liječnice Ane Kolar i uspješnog vinogradara Viktora Magdića. Živote će im promijeniti sudbonosni susret u malenom mjestu Ivanje, u koje je Ana stigla da bi doznala odgovore na pitanja o tajnom životu pokojne pomajke Tilde, ali i otkriti istinu o velikom imanju i vinogradu, a koje joj je Tilda ostavila u nasljedstvo. Na izlasku iz vlaka Ana slučajno upozna Viktora, udovca i oca djevojčice, ne sluteći da je on sin samoprozvanog vlasnika njezina imanja. Viktor i Ana se zaljubljuju, uvjereni da će se za svoju ljubav moći izboriti unatoč zlobnim utjecajima ljudi iz njihovih života. Nevena i Slaven, međutim, iza sebe imaju zapažene nastupe u filmovima i TV serijama.

Dvadesetčetverogodišnja Nevena (rođena 1990. u Kragujevcu), godine 2012. diplomirala je i magistrirala glumu na Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, i to s dvjema kazališnim predstavama - “Tre sorelle” Stevana Koprivice (za koju su osvojili nagrade nekoliko međunarodnih festivala) te “Mali princ”, koju je Nevena i režirala, a sada se nalazi na programu Pozorišta “Boško Buha” u Beogradu, zajedno s aktualnom predstavom “U strahu su velike oči”, u režiji Milana Karadžića. Njezina prva velika uloga bila je ona Vere Inde Korać u seriji “Cvat lipe na Balkanu”, a zatim i lik kadetkinje Bise Tomić u humorističkoj seriji “Vojna akademija”. Nevena je nastupila u nekoliko filmova, poput “Oproštaj anđela”, “Oktobar omnibus”, “Marijina epizoda” s Milenom Dravić (koji će se uskoro predstaviti na međunarodnom festivalu u Montrealu), “Soba s klavirom” makedonskog redatelja Igora Ivanova te “Nebo iznad nas” Nizozemca Marinusa Gruthofa.

Dvadesetšestogodišnji Slaven (rođen 1988. u Sremskoj Mitrovici), diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a dosad je igrao u brojnim kazališnim predstavama, među kojima su “39 stepenica”, “Žuta minuta”, “Od stoljeća sedmog” te “Plemena”, za čiju je ulogu Billyja prošle godine primio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u klasi do 28 godina. Slaven je glumio i u filmovima, među kojima svakako treba spomenuti “Broj 55”, redatelja Kristijana Milića, nagrađenog sa sedam ovogodišnjih “Zlatnih arena”, te “Takva su pravila” Ognjena Sviličića, koji će zaigrati i u programu 71. Filmskog festivala u Veneciji te u serijama “Mamutica” i “Počivali u miru”.

Oboje, Nevena i Slaven, prvi put glume zajedno te ne skrivaju zadovoljstvo odabira produkcije.

Piše: Dražen BAĐUNFoto: RTL TELEVIZIJA
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

Najčitanije iz rubrike