TvObzor
HRT1

Cedar Cove - Nova dramska serija prema romanima Debbie Macomber
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.
Stanovnike naizgled mirnog gradića, njihove sudbine i tajne povezuje jedno mjesto i jedna osoba - lijepa Andie MacDowell u ulozi sutkinje Olivije Lockhart

Idiličan obalni grad Cedar Cove na američkom sjeverozapadu poznat je po svojoj ljepoti i po sutkinji Oliviji Lockhart, koja je i sama blistava ljepotica. Moglo bi se reći da je sam grad njezina sudnica, jer ne poštuje ju samo zbog prirodnog autoriteta nego i zbog iskrenog interesa i suosjećanja koje iskazuje prema sugrađanima. U njezinu sudnicu dolaze slučajevi kaznenog progona i građanski sporovi malog mjesta za koje često treba jednako pameti i zdravog razuma koliko i milosti i takta. No naočitog novinara Jacka Griffitha ne intrigira samo Olivijin stil u sudnici nego i njezina humanost. Kao glavni urednik - i jedini zaposlenik - novina “Cedar Cove Chronicle”, on osjeća bilo naroda, bilo koje katkad kuca brže, a katkad sporije od zakona... Takve i mnoge druge kušnje čekaju Oliviju, Jacka, njihov odnos i ljude oko njih: Jackova otuđenog sina Erica, Olivijinu kćer Justine, njezinu pomalo napornu majku Charlotte, ili Stana, njezina bivšeg supruga, koji joj se želi vratiti. Ili možda ne želi? Na kraju krajeva, Olivia se uvijek može osloniti na svoju vlastitu moć rasuđivanja i potporu sumještana kako bi i sebe i Cedar Cove sačuvala od opasnosti koje vrebaju čak i u tako mirnom mjestu...

Uloge u seriji tumače - Andie MacDowell (Olivia Lockhart), Dylan Neal (Jack Griffith), Teryl Rothery (Grace Sherman), Sarah Smyth (Justine Lockhart), Bruce Boxleitner (Bob Beldon), Barbara Niven (Peggy Beldon), Brennan Elliot (Warren Saget) i drugi. Redatelj je Michael M. Scott, a izvršni producent Carl Binder (“Dr. Quinn, žena vrač”).

Piše: Dražen BAĐUNFoto: HRVATSKA TELEVIZIJA
ZANIMLJIVI SUDSKI ZAPLETI

Sudnica je poprište gradskih problema, ali i mjesto gdje sve ono što je često skriveno iza paravana gradske svakodnevice izranja na vidjelo. U sudnicu dolaze slučajevi kaznenog progona i građanski sporovi malog mjesta za čije rješavanje često treba podjednako znanja i iskustva kao i razumijevanja i suosjećanja.

Serija “Cedar Cove”, koja ima dvanaest nastavaka, donosi zanimljive sudske zaplete, ali i mnoge druge kušnje glavnih junaka.

Možda ste propustili...

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike