Osijek
TRAGOM OBJAVE JAVNE PONUDE

Agrokor prodaje Trgovački centar Mercator u Osijeku
Objavljeno 8. kolovoza, 2014.

Agrokor je postao vlasnik Mercatora i zbog tržišnih odnosa koji ne dopuštaju da jedna kuća ima izrazitu dominaciju, što se u ovom slučaju dogodilo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja već je ranije donijela odluku da sada jedinstveni vlasnik mora smanjiti broj trgovina.

Agrokor je realizaciju toga počeo objavom javne ponude za prodaju poslovanja ili davanje u zakup prodavaonica. Ukupno je oglašena ponuda 95 lokacija po cijeloj Hrvatskoj - samo jedna od njih je s osječkom adresom.

Agrokor se naime kani odreći objekta trgovačkog centra Mercator u Gackoj ulici!

Površinom većom od pet tisuća kvadrata, poslije dva zagrebačka, najveći je to prostor koji Agrokor daje u prodaju/zakup.

Osječki Mercator otvoren je početkom prosinca 2004. godine. Uz veliku trgovinu namirnicama, centrom su dominirali brojni poslovni prostori. Prvih godina hit je bio i samouslužni restoran u kojemu su se za određeni iznos kupnje dobivali kuponi za besplatni objed.

No trgovački se centar svih ovih godina postupno praznio, danas je uz maloprodaju ostalo tek nekoliko zakupaca poslovnih prostora koji inače prate Mercator. Podsjetimo da je Mercator u Osijeku imao još jedan bljesak - 2011. godine otvorili su svoj market u sklopu novootvorenog Avenue Malla. No nisu se ondje zadržali duže od godine dana.

U Osijeku je sve vrijeme postojalo očito rivalstvo između dva brenda, jer je prekoputa Mercatora bio Konzumov supermarket. I dok se nagađalo kako će se upravo taj Konzum zatvoriti, a djelatnici prijeći u prostor Mercatorove trgovine, ova objava pokazuje posve drugačiju strategiju.

No ovom objavom postalo je jasno kako se Agrokor rješava svih Mercatorovih prodajnih prostora po Hrvatskoj, pa tako i centara u Požegi, Našicama, Đakovu, Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu. (D.Ku.)

Agrokor prodaje sve Mercatorove centre po Hrvatskoj, pa tako i u Požegi, Našicama, Đakovu, Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike