Osijek
HUP OSIJEK NASTAVIO SET SEMINARA ZA POSLODAVCE

Benefiti za zapošljavanje invalida
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Dr. sc. Ivan Sarić, direktor Hhrvatske udruge poslodavaca - Regionalnog ureda Osijek, organizirao je jedan od setova seminara za poslodavce. Ovaj put je seminar održan u prostorijama HUP-a u Eurodomu, o temi Poticaji i benefiti zapošljavanja osoba s invaliditetom, u sklopu PUMA programa. O tome kako ispuniti kvotu, dobiti novčanu nagradu i što su to zamjenske kvote, govorio je Sarić i stručni gosti.

- Neka od pitanja na koja želimo dobiti odgovor na skupu su: koji su izazovi i mogućnosti u zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom iz pozicije poslodavaca i osoba s invaliditetom, zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe s invaliditetom, koji su problemi pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom i kako ih prevladati, kakvi poticaji su osigurani i kako ih ostvariti te kakve su mogućnosti za radnike u kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti - pojasnio je Sarić.

Okupljenima je mogućnosti pojašnjavao Mario Burek iz Ureda pravobranitelja osoba s invaliditetom - Područnog ureda Osijek. Usluge i mjere HZZ-a usmjerene poslodavcima za zapošljavanje osoba s invaliditetom rastumačili su predstavnici HZZ-a - Područne službe Osijek, o poticajima i subvencijama poslodavcima govorila je Nina Šatvar iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju Osijek. Na skupu su svoje iskustvo iznijeli poslodavci koji zapošljavaju osobe s invaliditetom.

- Poslodavci su socijalno osjetljivi i imamo dobre primjere za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Pružanjem iscrpnih informacija na ovom seminaru želimo potaknuti i ostale poslodavce s našeg područja da se odluče na zapošljavanje te ranjive skupine. Svi znamo da imamo nedostatak radne snage u svim sektorima i ovo je način da još možda školuju i prekvalificiraju osobe s invaliditetom kako bi ostale kod njih, a one su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje - kazao je Sarić. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike