Regija
SVEČANOST U ŽUPI MUČENIŠTVA SV. IVANA KRSTITELJA

Mladu misu služio
vlč. Ivan Benaković
Objavljeno 13. srpnja, 2014.

ŽUPANJA - “Zahvalan sam Onome koji mi daje snagu - Kristu Isusu, Gospodinu našemu” (1 Tim 1,12a) geslo je pod kojim je Županjac Ivan Benaković prošle subote slavio mladu misu u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Do župne crkve mladomisnik vlč. Ivan došao je u procesiji s brojnim svećenicima i vjernicima, pod zastavom svoga grada Županje, i to, prema želji župnika vlč. Ivana Varoščića, kroz centar Županje.

- Ivan je uvijek od svoje kuće u Ulici ilirskog preporoda do crkve dolazio tom ulicom. Želio sam da na svoje mladomisničko slavlje, nakon roditeljskog blagoslova, dođe kroz centar Županje jer treba biti ponosan što je odabrao svećeničko zvanje - istaknuo je vlč. Varoščić.

- Hvala svima vama koji ste se na bilo koji način ugradili u slavlje moje mlade mise, u slavlje kada zahvaljujem Bogu na tako velikom daru svećeništva, daru koji je i ove godine udijelio našoj župnoj zajednici. Hvala župniku Ivanu, hvala i vlč. Marku Mikiću i župljanima iz Posavskih Podgajaca koji su mi darovali ovu misnicu - istaknuo je mladomisnik vlč. Ivan Benaković.

Riječi zahvale izrekao je i svima koji su pomogli u organizaciji mlade mise, poput grada Županja na čelu s gradonačelnikom Davorom Miličevićem, i posebice svojim roditeljima. Z. Knežević

Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

ORAHOVAČKA LOVAČKA UDRUGA ‘’VEPAR’’ NAPOKON IMA SVOJ DOM

U lovačkom domu žele urediti šest soba s 12 do 15 ležaja za inozemne lovce

Najčitanije iz rubrike