Osijek
PROJEKT OPĆINE ANTUNOVAC I EU

Nova biciklistička staza ide na tehnički pregled
Objavljeno 21. travnja, 2014.

Na trasi biciklističke staze između Ivanovca i Antunovca, investiciji Općine Antunovac i EU, sagrađen je betonski most kojim je sada ta dionica prohodna sve do prvih kuća u Antunovcu. Nataša Tramišak, donačelnica Općine Antunovac i voditeljica projekta gradnje biciklističke staze kojom će se Ivanovac preko Antunovca spojiti s Osijekom i dalje mrežom staza prema Mađarskoj, kaže kako je taj osammetarski objekt napravljen kako bi se premostio kanal na ulazu u naselje Antunovac.

Cijela je dionica bicilističke staze od trafostanice kod Ernestinova i Ivanovca presvučena asfaltnim slojem i upravo su na njemu iscrtane oznake i postavljena prometna signalizacija.

Na most treba još postaviti zaštitne metalne ograde radi sigurnosti korisnika staze, a kako se moglo čuti na posljednjoj koordinaciji partnera na realizaciji projekta biciklističe staze održane nedavno u Općini Antunovac izvođač radova je naručio izradu urbane opreme, klupa i stalaka za bicikle s oglasnom pločom, te prometnu i turističku signalizaciju jer se na trasi nalaze i lokaliteti od kulturnog i prirodnog značaja.

Na koordinaciji je ocijenjeno da bi radovi trebali biti završeni u skladu s potpisanim ugovorom te da se pri završetku roka za gradnju planira tehnički pregled građevine krajem ovog mjeseca. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike