TvObzor
HRVATSKA TELEVIZIJA

Miniserija Marija iz Nazareta
Objavljeno 18. travnja, 2014.
Od Navještenja do Uskrsa prikazane su sve postaje Marijina života, sva radost i sva tuga

Izabrana za jedinstvenu sudbinu: u ovom prikazu života Djevice Marije punom poštovanja, film omogućuje gledatelju da svjedoči otajstvima i doživljajima mlade djevojke kojoj je iznenada povjerena velika uloga. Od Navještenja do Uskrsa prikazane su sve postaje Marijina života, sva radost i sva tuga. Muškarci i žene koji je okružuju pomažu joj da isplete emocionalnu tapiseriju svojeg života, posebice Josip, Marijin muž, čovjek od krvi i mesa, od kojeg se traži da povjeruje u jedinstvenost Marijine sudbine te da se odrekne mnogih prava i povlastica braka.

U Marijinoj prijateljici Magdaleni pratimo put fascinantnog sporednog lika, koji je zaslijepljen blistavom raskoši dvora kralja Heroda i koju kraljeva razuzdana snaha Herodijada navede da počini razna nedjela - dirljiva je to priča grešnice koja se u konačnici pokaje i postane prva sljedbenica Kristova uz Mariju.

Piše: Dražen BAĐUN
ODLIČNA GLEDANOST BIBLIJSKE PRIČE

Talijanska miniserija “Marija iz Nazareta” (“Maria di Nazaret”) snimljena je u biblijskom krajoliku, a jednu od glavnih uloga u njoj glumi Paz Vega, nagrađena nagradom “Goya”. Serija je postigla rekordnu gledanost na talijanskom programu RAI Uno. Gledalo ju je 7,766.000 gledatelja te je dosegla udio gledanosti od gotovo 28 posto. Glavne uloge u miniseriji tumače Alissa Yung (Marija), Paz Vega (Magdalena) i Andreas Pietschmann (Isus). Scenarij potpisuju Francesco Arlanch i Giacomo Campiotti, a redatelj je Giacomo Campiotti.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

SHOW “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Polufinale kao nikad prije

Najčitanije iz rubrike